Евродепутатът Ангел Джамбазки призова циганските махали да бъдат затворени, а

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки призова циганските махали да бъдат затворени, а
Коментари Харесай

Джамбазки призова: Циганските махали трябва да бъдат затворени

Евродепутатът Ангел Джамбазки прикани циганските махали да бъдат затворени, а пропускателните пунктове на входовете им възобновени. 

" В началото на пандемията ограниченията, които бяха взети от Националния действен щаб, бяха рационални и навременни. На тези положителни ограничения се дължат положителните резултати.  Напоследък виждаме едно разколебаване и едно леко безредно придвижване, което от ден на ден изнервя българските жители. Става въпрос за обстановката, в която един ден се взима решение да се носят маски, на идващия отпада, а на по-следващия още веднъж се взима такова решение ", съобщи Джамбазки в обществените мрежи.

" Става дума за отварянето и затварянето на паркове. Става все по-видимо, че част от ограниченията се взимат отвън оперативния щаб и вървят по политическа линия, а не по линията на опазването на здравето. Впечатлението е, че някой различен взима решението, съобразявайки се с написаното в обществените мрежи. Това е обезпокоително ", безапелационен е евродепутатът.

" Особено дразнещо и безогледно е решението да се отстранен пропускателните пунктове на входовете и изходите на циганските махали. Ако има място, на което да има такива пунктове, хората да бъдат изолирани, да има насилствени медицински ограничения, това са циганските махали. Техните жители са хора с ниска персонална хигиена, ниска здравна просвета, нямат здравно обезпечаване, нямат персонален доктор. Има хора, които всеобщо се върнаха от Западна Европа, част от които се занимаваха с незаконни действия. Всички тези хора са евентуални носители и бъдещи жертви на вируса ", заяви Джамбазки.

" Безспорен факт е, че броят на заболелите в тези квартали е не дребен от общия брой на заболелите жители. Оперативният щаб не споделя броя поданици на махалите, които са инфектирани и това значи доста ", добавя евродепутатът.  

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР