Евродепутатът Андрей Ковачев е информирал европейските ни партньори, българските власти

...
Евродепутатът Андрей Ковачев е информирал европейските ни партньори, българските власти
Коментари Харесай

Андрей Ковачев е информирал европейските партньори за недопускането му в РСМ

Евродепутатът Андрей Ковачев е уведомил европейските ни сътрудници, българските управляващи и тези в Република Северна Македония за това, че през вчерашния ден не беше позволен в югозападната ни съседка, съобщи БНР. Ковачев, дружно с ръководителя на фондация " Българска памет " доктор Милен Врабевски и още трима българи, се пробваха да стигнат до Ново село, с цел да участват на панихида на българското военно гробище, само че не бяха позволени в югозападната ни съседка.

Властите в Република Северна Македония не обяснили аргументите за какво не позволен българите в страната.

" Имаше единствено един лист хартия на който беше записал, че не ни се позволява да влезем в страната ", отбелязва евродепутатът.

С остра позиция по случая излезе и българското Министерство на външните работи. Подобни дейности оказват отрицателно въздействие върху добросъседските връзки. Заявените искания за европейска интеграция на Северна Македония изискват прекратяване на провокациите към България, българите и представителите на европейските институции, показват от министерството.

Говорителят на Министерството на вътрешните работи на югозападната ни съседка Тони Ангеловски разяснява повода за отхвърли:

" Македонската полиция няма да разреши, нито в този момент, нито в бъдеще ще разреши, да влязат в страната хора, които са евентуални извършители на публичния ред и успокоение и които наскърбяват и омаловажават жителите и страната. "

Евродепутатът Андрей Ковачев изясни, че постоянно е подкрепял европейската интеграция на Скопие.

" Ако от засегнатост считат, че отбраната на идентичността на умряли хора е засегнатост към актуалната еднаквост на някои от жителите на Република Северна Македония - може би това имат поради, само че това е огромен проблем, който те би трябвало да преодолеят по пътя на европейската интеграция. " - акцентира той.

Ковачев е уведомил за случая ръководителя на Европейския парламент, еврокомисаря по разширение, българските управляващи, както и управляващите в югозападната ни съседка:

" Много ми е забавно по какъв начин ще се оправдават и какво ще създадат, тъй като това за мен е огромна тяхна неточност. Явно имат проблем с обективната история, с човешките права, с съществени човешки европейски полезности. Те чакат може би на границата да пуснат единствено този, който съобщи, че Гоце Делчев е етнически македонец. Нямам визия каква концепция имат и кого считат за заслужен да пуснат, в случай че той се помири или каже " добре одобряваме всичко, каквото вие кажете. Това е по този начин ". Тогава може да влезете. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР