Евопрейският съюз и Китай ще обсъдят на 1 април войната

...
Евопрейският съюз и Китай ще обсъдят на 1 април войната
Коментари Харесай

Европейският съюз и Китай ще обсъдят конфликта в Украйна на 1 април

" Евопрейският съюз и Китай ще обсъдят на 1 април войната в Украйна, съгласно дневния ред на идната онлайн среща, показан от европейска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижда се Съюзът да бъде представляван от ръководителите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и от висшия представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

От Пекин се планува включване на президента Си Цзинпин и на министър-председателя Ли Къцян.

" Участниците ще обсъдят международния отзив от войната, напъните на интернационалната общественост в поддръжка на Украйна и за преодоляване на филантропичната рецесия, провокирана от съветската експанзия ", се показва в известие на Европейския съвет.

Ще бъдат наранени също въпросите за отбрана на околната среда и опазването на здравето, се прецизира в информацията.

В навечерието на срещата службите на Европейски Съюз за следене на дезинформацията означиха, че Китай способства за разпространяване на съветската агитация в опрощение на войната.

Отчита се, че публични представители на Пекин - външното министерство и обособени посланици, препращат онлайн известия с съветска дезинформация.

По данни на Европейски Съюз държанието на съветските посланици по света в последно време се изостря в опит да се наложи прочитът на Кремъл.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР