Еволюцията е отделила на всяко живо същество на планетата определена

...
Еволюцията е отделила на всяко живо същество на планетата определена
Коментари Харесай

Най-умните животни на света

Еволюцията е отделила на всяко живо създание на планетата избрана искрица просветеност. Оставяйки настрани хората с тяхното предимство, учредено на разсъдъка, измежду животните има представители, чийто разсъдък се приближава съвсем до човешкия. Ето кои са те:

10. Котки

Популярните домашни любимци са невероятни ловци. В менюто им влизат повече от хиляда скотски типа, което прави котките най-големия див звяр на Земята. Отличителна тяхна линия е приспособимостта. Те елементарно научават нови умения, когато от това зависи благоденствието им.

9. Катерици

Малките гризачи имат феноменална памет. Това им качество е главно ориентирано към складирането и криенето на храна. Доказано е, че единствено една катерица може да употребява повече от 25 скривалища в разнообразни елементи на един горски масив.

8. Слонове

 Слон

Освен с паметта, слоновете са известни и със комплицираните фамилни и обществени контакти, които имат в стадото. При големите бозайници се вижда даже емпатия – способността да се съпреживяват страстите, възприятията и мислите на другите

7. Октоподи

Октоподите, въпреки и безгръбначни, се подреждат измежду най-интелигентните същества на планетата. Когато отиват на лов, те не търсят просто храна, а развиват умели тактики за намирането й. Могат да вземат решение заплетени проблеми и задания.

6. Кучета

Най-добрият другар на индивида се характеризира със своята голяма прочувствена просветеност. Тя варира според от породата. Кучетата елементарно се поддават на подготовка и могат да вземат решение комплицирани задания и проблеми, когато са сложени пред тях.

5. Китове

Най-големите същества на планетата употребяват комплицирана система от звуци за връзка и се оправят извънредно добре в решаването на проблеми.

4. Папагали

Папагалите са извънредно интелигенти, въпреки че способността им да приказват не е симптом за това. За този тип птици е особено, че имат огромна памет и могат да се оправят с редица проблеми.

 Делфини

3. Делфини

Морските бозайници имат едни от най-големите мозъци в животинското царство. Притежават развита връзка, схващане и могат да се разпознаят в огледало.

2. Прасета

Научен факт е, че едно изцяло развило се прасе има просветеност сравнима с тази на 4-годишно дете. Прасетата могат да се приспособяват към комплицирани обстановки в околната си среда, тъй като доста елементарно научават нови умения.

1. Шимпанзета

Маймуните като се изключи че имат външна аналогия с индивида, се приближават и с интелекта си до него. Най-силно това е изразено при шимпанзетата. Те могат да манипулират околната среда, с цел да си основават улеснения и комфорт. Също по този начин имат комплицирани обществени взаимоотношения.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР