Евгений Пригожин натрупа солиден компрометиращ материал за Владимир Путин през

...
Евгений Пригожин натрупа солиден компрометиращ материал за Владимир Путин през
Коментари Харесай

Путин е смъртно уплашен от това, което знае Пригожин, затова го пратил без бой в Беларус

Евгений Пригожин натрупа стабилен компрометиращ материал за Владимир Путин през годините на „ съдействие “. Това е един от причините за какво бунтовниците бяха пуснати в Беларус без пердах, споделя съветският правозащитник, създател на плана „ Гулагу-нет! “ Владимир Осечкин, представен от организация УНИАН.

Той означи, че Пригожин дълги години е изпълнявал най-мръсните поръчки на Путин, да вземем за пример поръчкови убийства и терористични офанзиви, в това число в чужбина. Всяка такава поръчка е спомагателен принос в съкровищницата на компрометиращи доказателства против съветския президент, счита Осечкин.

„ Той (Пригожин) мислеше, че може да изнудва съветския президент. И в действителност, в избран миг Путин беше доста изплашен “, счита правозащитникът. Като симптом на подобен боязън Осечкин назова телевизионното послание на Путин сутринта на 24 юни, в което съветският деспот по някаква причина стартира да съпоставя протеста на Пригожин с революцията от 1917 година

На 24 юни основателят на ЧВК " Вагнер " потегли с бойците си към Москва, само че в последния миг спря военния бунт. Пригожин се споразумя с Кремъл да бъде пуснат гладко в Беларус, въпреки да не е доста ясно какво тъкмо ще прави там, настояват отдадени в протичащото се в Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР