Евгений Пригожин, известен с прозвището Готвачът на Путин, призова руските

...
Евгений Пригожин, известен с прозвището Готвачът на Путин, призова руските
Коментари Харесай

Шефът на Вагнер призова: Руските депутати да вземат картечници и да се бият в Украйна

Евгений Пригожин, прочут с прозвището " Готвачът на Путин ", прикани съветските депутати от Държавната дума да се включат в основаната от него частна военна компания " Вагнер " *(по името на Рихард Вагнер - обичания композитор на Хитлер). В изказване, оповестено от кетъринг-фирмата му " Конкорд " в обществената мрежа ВКонтакте, той ги моли да се включат във войната в Украйна. " Това, което е належащо в този момент, е консолидация на обществото. Хората, които от години приказват от трибуната, би трябвало да стартират да вършат нещо. Къде са обединените комунисти от КПРФ (б.а. - Комунистическа партия на Руската федерация), къде е проруската ЛДПР (б.а. - Либерално-демократическа партия), която без (Владимир) Жириновски, както всички виждаме, се е трансформирала в " клоунада "? ", пита Пригожин, съобщи Актуално.

" Да не приказваме за партията " Родина ", която по едно време неуместно подкрепях, надявайки се от тях да бъдат отгледани същински патриоти ", добавя " Готвачът на Путин ". " Единствените, които вземат участие в живота на тази страна, са съюзът на Миронов с Прилепин и " Единна Русия ", представлявана от Турчак, Милонов, Валуев и още няколко депутати. Ето за какво приканвам господата " представители " да се вземат в ръце и да оглавят звена като ЧВК " Вагнер ". А тези, които нямат организационни умения, да вземат картечници или най-малко сапьорски лопати (...) Това е същинската работа на Отечеството ", написа Пригожин. През септември близкият до Путин предприемач бе сниман да вербува пандизчии в Русия, които да се включат във войната, а по-късно отбрани тази своя самодейност.

Той насочи известие към тези, които не желаят тези хора да се бият в Украйна: „ Това ще създадат или частните военни компании и пандизчиите, или вашите деца – избирайте сами “.

В клипа той е сниман да споделя пред пандизчии, че ще бъдат освободени, в случай че служат 6 месеца в неговата паравоенна организация. Руските закони не разрешават освобождение на пандизчии в подмяна на военна работа, само че съгласно Евгений Пригожин „ никой не се връща назад зад решетките “, в случай че се включи към „ Вагнер “. ЧВК „ Вагнер “ е упреквана в осъществяване на военни закононарушения на няколко места по света – в това число в Сирия, Африка и източния украински район Донбас. Твърди се, че от 2014 година насам бойците от частната компания водят война в Украйна. На 15 август се появи информация, че Евгений Пригожин може да е погубен при сполучлив украински удар по база на ЧВК " Вагнер " в Попасна. Оказа се обаче, че не е правилно.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР