Евгений Пригожин е бил на борда на самолета, който се

...
Евгений Пригожин е бил на борда на самолета, който се
Коментари Харесай

Реакциите след новината за смъртта на Пригожин

Евгений Пригожин е бил на борда на самолета, който се разруши довечера в Тверска област, удостовери Руската организация за гражданска авиация.

Загинали са всички 10 души на борда. В листата на починалите пасажери е и създателят на частната военна компания " Вагнер " Дмитрий Уткин. На мястото на злополуката са открити осем тела.

Информацията за гибелта на Пригожин беше доказана и от Телеграм канали близки до " Вагнер ".

Росавиация стартира следствие на случая.

Още преди месец съветският президент Путин съобщи, че е предложил за правоприемник на Пригожин - Андрей Трошев, полковник-ветеран от споровете в Афганистан, Чечения и Сирия и един от създателите на паравоенната формация.

" Зрелищното унищожаване на Пригожин два месеца след опита за прелом е сигнал от Путин към съветските елити преди изборите през 2024 година ", разгласи в обществената мрежа " Екс " (известна до наскоро като " Туитър " ) Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.
Белият дом заяви, че американският президент Джо Байдън е бил осведомен за самолетната злополука в Русия.

" Видяхме известията. Ако това се удостовери, никой не трябва да е сюрпризиран ", сподели говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Адриен Уотсън.

" Ако е истина, това демонстрира, че Путин ще отстрани своите съперници и това плаши всеки, който счита да изрази мнение, което е друго от неговото ", съобщи премиерката на Естония Кая Калас.

" Много ще ни е мъчно да посочим някого, който интуитивно да си е помислил, че това е било съвпадане. Става по този начин, че политическите съперници, които Владимир Путин счита за опасност за властта си, не умират по натурален метод ", съобщи полският външен министър Збигнев Рау.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР