Евгений МихайловАко знаете как ми писна от изтърканата десебарска плоча

...
Евгений МихайловАко знаете как ми писна от изтърканата десебарска плоча
Коментари Харесай

Вече 10 години ни будалкат със съдебната реформа, но никой не казва, че всичките ни неволи са заради Конституцията

Евгений Михайлов

Ако знаете по какъв начин ми писна от изтърканата десебарска плоча за " правосъдната промяна " и " Долу Гешев ".

Вече 10 години будалкат хората със " правосъдната промяна " без да обяснят, че това може да се направи единствено от Велико народно събрание, а за това не стигат техните 5, 15 или 25%!

За тези 10 години доста преписваха и крадяха от концепциите ни, само че по този начин и не можаха да ги осмислят. Тези, които тогава ни се подиграваха, след това станаха първите плагиати. ДСБ и Демократична България са рекордьори в това.

Нас ни спънаха! Други ги спонсорираха! Почтеност ли!? Не! Ерзац!

И през днешния ден,...същото продължава!

Тук е рецептата с десетгодишна отминалост. Който желае може да я ползва!

Из учредителната Декларация на " Движение 22 септември ", оповестена на 10 декември 2013 година:

ДВИЖЕНИЕ " 22 СЕПТЕМВРИ "

Независимост, правдивост, достолепие за България!

Струва ли си да изпитваме горделивост, че сме българи, а не най-бедните и изостанали жители на Eвропейския съюз?
Струва ли си да отстояваме независимостта си?
Струва ли си да не допуснем реабилитация на комунистическия режим?
Струва ли си да се противопоставим на възраждането и одобряването на Държавна сигурност и мафията, която и през днешния ден продължава да ръководи България?
Струва ли си 24 години след началото на по този начин наречения преход да се опитаме да възстановим справедливостта, възмездието и честността, или всичко към този момент е изгубено?
Струва ли си да се възвърне доверието в правосъдната система?
Струва ли си да се пренапишат разпоредбите по този начин, че управляващите взаимно да се управляват в името на положително и дейно ръководство?
Струва ли си образованието, културата и духовността да станат основа за просперитета и икономическия напредък на отечеството ни?
Струва ли си християнските всемирен полезности да бъдат водещи в битието ни?
Струва ли си да се опитаме да възстановим очакванията на стотиците хиляди излъгани симпатизанти на синята концепция, че България в действителност може да стане естествена и успяваща европейска страна?

Истинската причина за нашите несгоди през последните повече от 20 години е сегашната Конституция, замислена на Кръглата маса и призната през 1991 година по този начин, че без болшинството на БКП/БСП да бъде невероятно нейното изменение.

Сегашната Конституция е повода да живеем в духовна и материална бедност, тъй като е замислена и гласувана от тези, които в продължение на 45 години постановяваха мизерията и в бита, и в морала като съществени добродетели на „ социалистическото общество ”.

Сегашната Конституция потъпква собствеността и персоналното достолепие на всички нас, тъй като сме безсилни да се преборим с корумпираната правосъдна система, да чакаме и търсим правдивост, и отмъщение.

Сегашната Конституция поражда корупцията, която разяжда политиката, стопанската система и всички сфери на обществото ни.

Конституцията на една страна е главният публичен контракт. Ако този публичен контракт не е в интерес на обществото, а единствено в интерес на тези, които са се самопровъзгласили за закрепостен хайлайф, ще имаме тъкмо такава уродлива страна като тази, в която живеем и в която младежите не желаят да продължат да живеят.

Единственият излаз през днешния ден е да желаяме да изправим и пренапишем този контракт, и да изградим страната си отначало.

Промяната на главния публичен контракт - Конституцията не може да бъде осъществена без Велико национално заседание. Свикване на Велико национално заседание не може да стане без 3/4 от гласовете на народните представители в нормално Народно заседание. Трябва и да е ясна днешната действителност, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, харесва ли ни или не, имат един милион гласоподаватели.

На предварителните избори би трябвало да победи този или тези, които са подготвени да образуват такова болшинство - 3 към 1, което да надделее сигурните гласоподаватели на Българска социалистическа партия.

Избирателната интензивност би трябвало да е извънредно висока и най-малко 3 милиона гласоподаватели да са стимулирани, и подготвени да поддържат тези, които са съгласни дружно, в Конституционен блок, след изборите да приготвят план за нова Конституция и се отиде на избори за Велико национално заседание. Великото национално заседание с болшинството на Конституционния блок в период до една година би трябвало да одобри новата Конституция и насрочи нови избори по разпоредбите на новия главен закон.

Едва след този наложителен избирателен цикъл България може да тръгне по нов път.

Няма друга националнообединителна идея, която да даде вяра на разколебаните, апатичните и негласуващите, че с гласа си могат действително да оказват помощ за смяната и по-доброто бъдеще на страната ни.

Няма друга националнообединителна концепция, която може да даде на младежите правото на избор и смисъл да се осъществят в родината си. Както са го правили техните връстници след Съединението, когато са получавали обучение в елитни европейски университети, само че са се завръщали и са посвещавали живота си на съграждането на съвременна България.

Движение “22 септември ” се обръща към всички демократични партии, които се припознават като десни и десно-центристки, с апел за честност към жителите и изключително към младежите на България!

Нека почтено се признае, че пътят е един единствен и той минава през осмисляне на действителностите, а не през теоретична измама, партийни сметки или измислени структури!
Само с обединените старания на всички, които се дефинират като демократи може да се даде ново начало и да се ревизира по този начин нареченият " преход ". Но би трябвало да има честност и воля, вярата и вярата на хората да не бъде пропиляна за следващ път.

Нека всички, които осъзнават това, заявяват своята самостоятелност и непоносимост към обвързваните с Държавна сигурност и нейните метастази, към опитите за предизвикателство на етнически спорове, към путиновата политика за колонизиране на България!

Нека дружно съградим и оставим след нас самостоятелна и горда България!

Нека с горделивост приемем Денят на независимостта - 22 септември за формален български народен празник!

И дано продължим да се гордеем, че сме българи!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР