Евгений КъневЧестит рожден ден на втората българска демокрация!Младата българска демокрация

...
Евгений КъневЧестит рожден ден на втората българска демокрация!Младата българска демокрация
Коментари Харесай

Христовата възраст на Прехода

Евгений Кънев

Честит рожден ден на втората българска народна власт!

Младата българска народна власт се раждаше както човешкия живот - извънредно мъчително. Бяха разрушени хиляди ориси, с цел да си пробие път новото време. За да съумеят новите генерации. Българите през днешния ден са близо 10 пъти по-богати, в сравнение с през 1989 година Но сравненията не с другите до нас, а към този момент със света носят психическата контузия на назадничавост и националното оскърбление. 

Но и това ще бъде преодоляно.

Българският преход може да се раздели по диалектически като Теза, Антитеза и Синтез.

Тезата (1985-1997) 

Тя е Преструвката, че ще градим либерален капитализъм. Тази фаза стартира със снишаването на нашите комунисти за гласността и перестройката в СССР; по-късно приемането на действителността и оглавяването на този развой до цялостната му злополука с хиперинфлация през 1997 година.

Антитезата (1997-2009) 

Това е антитеза на Преструвката и стартира с жестоката действителност на промените, които станаха неизбежни заради изчерпването на ресурсите за превземка и загубата на власт от Българска социалистическа партия. Тази фаза ни увенча с участие в съюзите на най-развитите страни - Европейски Съюз и НАТО. Но приключи със завръщането на комунистите във властта и модела на обир.

Синтезът (2009-2021) 
Той е точно Преструвката, че имаме либерален капитализъм като покривало на същата порода хора. Преструвка, че комунистите и техните служби не ръководят - наложителна, тъй като ресурсите към този момент идват не от Изток, а от Запад.

Преходите в България постоянно са 40 години.

Точно 40 години след Освобождението, на 3 март 1918 г Русия капитулира пред България и нейните съдружници и по този начин приключва тогавашният Преход - ставаме свободни откакто се освобождаваме от нашия Освободител.

Мойсей е водил 40 години евреите в пустинята - до момента в който си отидат евреите живели в египетско иго и дойдат новите свободни генерации, които не помнят робството. 

Наближаваме 40 години от началото на Прехода. 

А той ще приключи с края на Преструвката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР