Евгени Генчев изглежда спокоен и уравновесен човек, но това не

...
Евгени Генчев изглежда спокоен и уравновесен човек, но това не
Коментари Харесай

Евгени Генчев преборил паник атаки с йога

Евгени Генчев наподобява спокоен и балансиран човек, само че това не постоянно е било по този начин. Пианистът, който от години няма свободна минута, е бил пред паник офанзиви, показа самият той в понеделник в онлайн диалог с почитателите си в обществените мрежи. От казуса го избавили заниманията с йога.
 

„ Откакто упражнявам йога, се сътвори доста по-стабилна основа, която дава огромен баланс. ” Това изясни Евгени Генчев в обществените мрежи. Той призна, че е бил покрай паник офанзиви, от каквито в последно време всеобщо се оплакват известните хора, изключително тези, които се занимават с изкуство. Музикантът не разкри на какво са се дължали проблемите му, само че всички лекари изясняват, че те се появяват като разследване от несъразмерен стрес и умствена и прочувствена изтощеност. Появява се чувство за стягане в гърдите, изтръпване, задушаване без никакви физиологични аргументи за това.

Най-вероятно тези недоволства при Евгени са пристигнали с помощта на прекомерната му упоритост, която го е карала да седи зад пианото съвсем непрекъснато още от дете. Той е учил със стипендия в Кралската музикална академия в Лондон, само че нямал никакви пари с изключение на тези, които му били отпуснати, с цел да покрива базовите си разноски. Квартирата му била доста мизерна и се налагало да пътува с часове до академията. Бил си сложил за цел да стане доста добър музикант, с цел да се избави от бедността. Затова се случвало да свири по 15-16 часа всеки ден. Ежедневието му се състояло главно от работа и малко сън. Още в музикалното учебно заведение в Пловдив, което е приключил, посвещавал на пианото си сред 6 и 8 часа всеки ден. След това подготовките почнали да стават още по-дълги. „ В академията – от 8 часа нагоре, като съм стигал до 15-16 часа дневно. За някои неща няма кой да свърши работата вместо теб. Ти си този, който излиза на сцената, тъй че всичко зависи от това какъв брой труд и време си вложил. Приемай цялостна отговорност – това е настройката ”, изяснява философията си Генчев.

Тази настройка обаче го докарала до здравословни проблеми . С паник офанзивите музикантът се преборил с помощта на йогата, само че имал и недоволства, свързани със стомаха и червата. Заради тях станал вегетарианец – към този момент не близвал нито месо, нито риба. „ Бях направил едно филтриране за 40 дни поради проблем с храносмилането и всякакви други неща. След това месото стартира да ми идва допълнително. Започнах едно по едно да ги махам от менюто и в границите на 6 месеца стопирах изцяло месо и риба. Това беше преди 4 години ”, разкрива надареният пловдивчанин.

Днес той поддържа здравето си с хранителен режим и постоянни тренировки. Доскоро спортувал съвсем всеки ден – 5 или 6 пъти седмично. В момента обаче бил контузен и си почивал, до момента в който се възвърне. Така и не е споделил тъкмо какво го е извадила от строя.

Дни преди финала на „ Ергенът ” пианистът разочарова своите почитатели, като недвусмислено им разгласи, че и отсега нататък, както сега, ще заобикаля да разгласява в обществените мрежи фотоси със своята половинка. „ До този миг съм качвал доста лимитирано количество фотоси от персоналния си живот. Не очаквайте да стартира внезапно да го върша ”, написа той.

След финала на риалитито на Би Ти Ви Евгени възнамерява да направи три концерта в България – в Пловдив, Бургас и Варна. Той обаче е безапелационен, че в проектите му не е включена София – нито в този момент, нито в близкото бъдеще. Каква е повода за това заобикаляне на столицата, пианистът не разкри, само че пък показа с почитатели в Съединени американски щати, че на два пъти е щял да лети за концерти зад океана, само че и двата пъти те са били отлагали – евентуално поради пандемията. Сега за трети път се възнамерявали концерти там.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР