Евгени ГАВРИЛОВСписъкът с опасните язовири се актуализира постоянно. Това заяви

...
Евгени ГАВРИЛОВСписъкът с опасните язовири се актуализира постоянно. Това заяви
Коментари Харесай

Актуализират списъка с опасни язовири

Евгени ГАВРИЛОВ

Списъкът с рисковите язовири се актуализира непрекъснато. Това съобщи по време на чуване вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия. Списъкът се приготвя по рекомендация на ДАМТН, която е в ресора на Министерството на стопанската система и промишлеността. Към този проблем имат отношение най-малко още няколко министерства, няколко други организации, ДНСК. Един от проблемите в бранша са разпилените отговорности, уточни Нинова. В Министерския съвет бе основана група с представители от всички тези органи, където всеки да показа позициите си, да почистим собствеността и дружно да решим какви ограничения да предприемем и да актуализираме листата с рискови язовири, добави Нинова. Вицепремиерът посочи, че в бюджета има заложени средства за ремонт на язовирите и ще бъдат положени старания те да бъдат разходвани оправдано и да има резултат.

В съдружното съглашение е записан текст за закриването на Държавната петролна компания, разясни Нинова.

Вицепремиерът още веднъж удостовери, че Държавната консолидационна компания няма да бъде закривана. Тя разясни, че има разнородни дъщерни сдружения в ДКК. По думите й има такива, които се занимават с екоинженеринг, чисто стопански, военни фабрики. Всяко от тези сдружения се ръководи от личен съвет на шефовете. По думите й е подготвен предварителният отчет на Сметната палата за ДКК, а данните са забавни. " Възнамерявам в най-скоро време да дойда в Народно събрание да го изложа пред вас обществено ", сподели още вицепремиерът. Тя обърна внимание, че предварителните отчети в 14-дневен период би трябвало да получат отзиви и бележки от страна на Съвета на шефовете на ДКК, а до тогава този отчет се води като прелиминарен.

" Целта ни е да оздравим държавните предприятия. Това може да стане посредством прекъсването на течовете в тях, като бъдат отстранени медиаторите на входа и на изхода им. Чрез нашите търговски представители в чужбина ще търсим метод за увеличение на експорта и за налагането на българското произвеждане, което може да докара и до увеличението на приходите на хората ", разяснява министърът на стопанската система.

Нинова се надява практиката с оповестяването на цените на главните хранителни артикули на табло пред министерството да има позитивен резултат. Така не задушаваме конкуренцията, а прочистваме конкурентната среда от далавера, разясни Корнелия Нинова
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР