Евертън спечели с минималното 1:0 гостуването си на Нотингам Форест

...
Евертън спечели с минималното 1:0 гостуването си на Нотингам Форест
Коментари Харесай

Евертън тръгна по дългия път към спасението с успех над Нотингам

Евертън завоюва с минималното 1:0 гостуването си на Нотингам Форест от 14-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение за „ карамелите “ вкара Дуайт МакНийл в 67-ата минута.

С триумфа Евертън навакса още три точки и към този момент е със седем на 18-ото място, откакто на клуба му бяха отнети 10 пункта поради финансови нарушавания.

В същото време Нотингам Форест записа трето следващо проваляне и се намира на 15-ата позиция с 13 точки.

Първата по-сериозна голова заплаха пристигна в средата на първата част, когато отбраната на домакините не работи по най-хубавия метод. Бето насочи удар, който прелетя над напречната греда.

Половин час след началото Нотингам отвърна. Антони Еланга засече центриране в наказателното поле, само че не съумя да прати топката в очертанията на вратата.

До почивката двата отбора имаха по още един добър късмет да вкарат, пропуснат от Дуайт МакНийл и Морган Гибс-Уайт. Интригата остана за второто полувреме.

В 67-ата минута пристигна основният миг в мача. Джак Харисън прати точно центриране в наказателното поле, от което МакНийл се възползва и означи. Одисеас Влаходимос нямаше никакви шансове да се намеси.

До края „ карамелите “ запазиха нежния си задатък от 1:0 и се поздравиха с крайния триумф, надлежно и трите точки.

В идващия кръг от Висшата лига Нотингам Форест гостува на Фулъм, до момента в който Евертън посреща Нюкасъл.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР