Eвертън отпразнува изключителна първа победа за сезона във Висшата лига,

...
Eвертън отпразнува изключителна първа победа за сезона във Висшата лига,
Коментари Харесай

Евертън с първа победа във Висшата лига

Eвертън отпразнува изключителна първа победа за сезона във Висшата лига, надделявайки над Брентфорд като посетител с 3:1. Джеймс Тарковски означи против някогашния си клуб, като попадението беше доста значимо – за 1:2 в средата на второто полувреме.

След като първата част завърши при тъждество 1:1 с доста пропуснати благоприятни условия за гол и в двете направления, само че повече за гостите, Тарковски се разписа с глава. Дуайт Макнийл в 67-ата минута извърши ъглов удар и постави топката на главата му.

Крайното 3:1 за карамелите оформи Доминик Калвърт-Люин в 71-ата минута, прокарвайки топката през краката на вратаря Марк Флекен.

Успехът издигна гостите на 15-о място в класирането, към този момент с 4 точки. Брентфорд слезе малко надолу и заема 12-о място с 6.

Иначе гостите откриха резултата още в 6-ата минута, откакто Абдулайе Дукуре овладя топката, свалена с глава от Тарковски, и с мощен изстрел я прати в горния десен ъгъл. Брентфорд възвърне равенството след пробив от дясно и шут в гредата, откъдето кълбото се спря в мрежата.

Но триумфът на преобразения състав на Евертън можеше и да бъде по-сериозен, а и много по-рано да си подпечатат триумфа. Виталий Миколенко прати топката фронтално във вратаря, вместо да му я бие неспасяемо до гредата. В 21-ата минута – седем след ситуацията на Миколенко, пък Дукуре удари горната греда с отсечен удар от десетина метра.

Нещастията за лондончани започнаха още на загрявката. Рекордното им попълнение от Фрайбург Кевин Шаде се контузи при удари преди началото на мача и трябваше да бъде сменен в стартовите 11 от Кийн Люис-Потър.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР