Evergrande Group, най-задлъжнелият строителен предприемач в света, може да бъде

...
Evergrande Group, най-задлъжнелият строителен предприемач в света, може да бъде
Коментари Харесай

Символът на имотната криза в Китай върви към ликвидация

Evergrande Group, най-задлъжнелият строителен бизнесмен в света, може да бъде премахнат от съд в Хонконг, оповестяват медии в Пекин, представени от.

Заповедта за разпродажба идва, откакто изпадналият в усложнение китайски колос за недвижими парцели и неговите задгранични кредитори не съумяха да реализират съглашение за това, по какъв начин да преструктурират големия дълг на компанията. Съдът ще организира още едно чуване, което може да докара до назначението на ликвидатор за Evergrande.

Базираният в Шенжен бизнесмен се трансформира в знак на имотната рецесия в Китай от 2021 година насам, с общи отговорности от над 328 милиарда $ в края на юни предходната година. През септември нейният създател и ръководител беше обвинен в „ закононарушения “ и арестуван от полицията.По-рано втората по величина компания за недвижими парцели в Китай, Evergrande не извърши финансовите си отговорности към кредиторите в края на 2021 година, разпалвайки рецесия в имотния бранш, която продължава да тежи върху стопанската система като цяло. Бивш китайски чиновник сподели предходната година, че Китай има задоволително свободни парцели, с цел да подслони повече от цялото си население от 1,4 милиарда души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР