Еверест е най-високата точка на нашата планета – според изчисленията

...
Еверест е най-високата точка на нашата планета – според изчисленията
Коментари Харесай

Доказателства ли са Потопа раковините и мидите на върха на Еверест?

Еверест е най-високата точка на нашата планета – съгласно изчисленията на учените височината му доближава 8848,86 метра. Този връх е обуздан за първи път през 1953 година от алпиниста Едмънд Хилари и неговия лидер Тензинг Норгей. В историята Еверест е обуздан от над 11 000 души – броят им би могъл да бъде и по-голям, само че доста алпинисти умират по време на изкачването, даже и в наши дни. Телата на починалите алпинисти постоянно се откриват по скатовете на Еверест, само че това не е всичко. На най-високата планина можете да срещнете и животни, както и да откриете бактерии, които се появяват на такива височини напълно инцидентно. По-важното е, че по върховете на Еверест хората намират вкаменени остатъци от морски животни. Впоследствие се появяват теории, че потопът в действителност може да е напълно действително събитие.

По скатовете на Еверест има вкаменени остатъци от морски животни, в това число морски раковини и миди. Снимка: The Times

Митът за потопа

Според легендата преди към 5000 години Бог поръчал на праведния Ной да построи транспортен съд с великански размери, който да може да побере по две животни от всеки тип. Това било належащо, с цел да се възроди животът на Земята, откакто потопът изтрива всички беззакония. Ако се има вяра на мита, ковчегът в действителност бил издигнат и Ной е съумял да избави земния живот.

Според легендата всемирният потоп е станал преди 5000 години. Изображението е на Erniecarrasco

Дали всичко това в действителност се е случило, никой не знае. Но учените от целия свят се пробват да намерят най-малко малко доказателства за античния потоп.

Мястото, където се допуска, че е стоял Ноевият ковчег. Снимка: New York Pos

На върха на Еверест хората откриват вкаменени остатъци на морски животни от античния свят. Тези находки са сходни и с доказателствата за действителността на Потопа – допуска се, че в миналото доста от дълго време равнището на водата в света се е повишило до 8000 м височина, след което се е върнало на първичното си състояние. В резултат на този световен потоп, както се твърди, морските животни са се оказали на толкоз огромна височина. Колкото и разумно да звучи, това не е правилно. Дали?

Вкаменелости по върховете на Еверест и Хималаите

На върха на планината Еверест, прочут още като Джомолунгма, постоянно се откриват остатъци от морски жители на възраст над 400 милиона години. Те се намират в седиментния варовик – канара, която се образува единствено на дъното на античните морета. Учените са пресметнали, че морските същества са били там през Ордовика, когато на Земята са преобладавали членестоноги мекотели

Вкаменелостите са открити по скатовете на Еверест. Снимка: The Hindu

Освен в Еверест, в Хималаите постоянно се срещат вкаменели остатъци от морски жители. Сред тези находки са остатъци от трилобити, брахиоподи, остракоди и така нататък Тези морски членестоноги са живели на Земята преди милиони години и могат да се считат за едни от най-ранните организми на нашата планета, които имат комплицирана конструкция на тялото.

Вкаменелост, открита в Хималаите. Снимка: IFL Science

Морските животни не са се озовали на планинските върхове поради потопа – това е научно потвърден факт. Както беше упоменато нагоре, седиментният варовик се образува единствено на морското дъно. Това значи, че върховете на Еверест и Хималаите в миналото доста от дълго време са били морско дъно. В продължение на милиони години това морско дъно, по време на тектоничните процеси в дълбините на нашата планета, е почнало да се издига и да се трансформира в планини. Така се е стигнало до такава степен, че през днешния ден на огромна надморска височина има остатъци от морски животни.

Художествено видео, показващо образуването на Хималаите

Учените от дълго време знаят, че Еверест и Хималаите са се образували вследствие на конфликта на Евразийската и Индийската континентална плоча. Това се е случило преди към 40-50 милиона години. По-конкретно, знае се, че Евразийската плоча е била отчасти смачкана и огъната върху Индийската плоча – това е довело до появяването на гънки по повърхността на Земята под формата на планини.

Така излиза, че раковините по върховете на Еверест и Хималаите са просто резултат от придвижването на тектоничните плочи. За следващ път науката потвърждава, че в древността не е имало потоп.

Разбира се има още доста теории, които обаче още не са потвърдени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР