Евентуалното разширение на столичното метро към Околовръстното шосе и Симеоновския

...
Евентуалното разширение на столичното метро към Околовръстното шосе и Симеоновския
Коментари Харесай

Съмнения за конфликт на интереси заради разширението на метрото към Симеоновския лифт

Евентуалното уголемение на столичното метро към Околовръстното шосе и Симеоновския въжен превоз провокира скандал с замяна на остри реплики в Столичния общинския съвет.

Арена на следващия конфликт по тематиката стана комисията по архитектура към съвета, в която трябваше да се преглежда предложение за смяна на подробни устройствени проекти, които да обезпечат възможното трасе на подземната железница от Бизнес парка по Околовръстния път към сегашната отбивка за Симеоновския въжен превоз, която се намира да София кръг мол и магазина на " Икеа ".

Този път обаче разногласието не се въртеше толкоз към това нужно ли е това отклоняване, а дали един от специалистите, изразили мнение против него, не е в спор на ползи.

Става въпрос за някогашния началник на правната дирекция в направлението " Архитектура и градоустройство " на общината, претендент за общински консултант от „ Демократична България “ и сегашен специалист към общинската комисия по архитектура Борис Милчев.

Според писмо, изпратено от вложителя в " София кръг мол " – " Данаос дивелъпмънт " до кмета Йорданка Фандъкова, Милчев е имал консултантски контракт с компанията и още няколко притежатели на парцели в района, обвързван с отклонението на метрото към обектите им. Според писмото договорът е от 2017 година, а до 2016 година Милчев е бил част от администрацията на столичната община. В същото време той се изказвал срещу плана за уголемение на метрото в тази посока.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР