Евентуалното освобождаване на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал

...
Евентуалното освобождаване на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал
Коментари Харесай

The Times: Сагата със Залужни - Зеленски се нуждае от нов екип, който се стреми към победа

Евентуалното освобождение на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Валерий Залужни е стъпка, която евентуално ще разгневи доста военни, само че като цяло страната се нуждае от нов екип, който се стреми към победи, написа авторитетният английски вестник The Times, представен от " Фокус ".

Изданието напомня неотдавнашното изказване на украинския президент Володимир Зеленски, в което той загатна, че освен Залужни може да бъде уволнен: " Говоря за рестартиране, за замяна, имам поради нещо съществено, което визира не един човек, а посоката на управлението на страната “.

The Times отбелязва, че разривът сред Зеленски и Залужни стана явен през ноември, когато генералът показа пред списание The ​​Economist, че войната е в задънена улица. Смята се също, че Зеленски е в спор със Залужни по отношение на настояването му за готовност на половин милион души.

Политологът Владимир Фесенко предвижда, че оставката на Залужни ще бъде извънредно непопулярна измежду украинските бойци и цивилни, само че няма да се стигне боен прелом.

" Украинските военни са много дисциплинирани и схващат, че протестът във военно време е изпълнен с заплаха от военно проваляне. Освен това не всички военни водачи поддържат Залужни. Но ще има мощно неодобрение както в армията, по този начин и в обществото ", предвижда Фесенко.

Изданието също по този начин отбелязва, че уволнението на Залужни може да го трансформира в съперник на Зеленски за президентския пост. " Въпреки че Залужни не демонстрира признаци на политически упоритости, критиците на Зеленски го виждат като негов вероятен заместител ", акцентират от редакцията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР