Евентуално руско нахлуване в Украйна може да представлява най-голямата инвазия

...
Евентуално руско нахлуване в Украйна може да представлява най-голямата инвазия
Коментари Харесай

Байдън е готов да санкционира лично Путин. Война в Украйна ще промени света, казва US президентът

Евентуално съветско навлизане в Украйна може да съставлява " най-голямата инвазия " след Втората международна война поради масираното съветско военно наличие покрай украинската граница, сподели американският президент Джо Байдън, представен от ДПА.

Едно такова събитие може да промени света, съобщи пред кореспонденти президентът. Байдън предизвести, че съветският президент Владимир Путин " продължава да натрупа войски около украинската граница откъм Беларус ".

Запитан дали би обмислил да предприеме необикновената стъпка да наложи директно наказания на Путин, в случай че Русия нахлуе в Украйна, Байдън отговори утвърдително, отбелязва Ройтерс.

Президентът акцентира, че американски войски в Украйна няма да бъдат разполагани.

Вчера върховен американски държавен чиновник сподели, че Вашингтон и съдружниците му се приготвят за допустимо понижаване на съветските газови доставки за Европа при ескалация в Украйна.

Работим със страни и компании от целия свят, с цел да подсигуряваме сигурността на доставките и да смекчим ценовия потрес, засягащ както американците, по този начин и международната стопанска система, сподели той.

Многоцелеви изтребители " Су-35С " от съветските Виеннокосмически сили са в развой на предислоциране от Източния боен окръг на летища в Беларус, заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС.

След идването си екипажите застъпват на бойни наряди за противовъздушна защита в границите на инспекция на действието на единната система за Противовъздушна отбрана в Съюзната страна Русия-Беларус, са споделя в известието.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели през вчерашния ден, че в случай че съветските военни елементи останат за непрекъснато в Беларус, то НАТО безусловно ще би трябвало да премисли своето наличие в страните, граничещи с Беларус. Той акцентира, че актуалното предислоциране слага под подозрение суверенитета на Беларус, добави Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР