Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София ще

...
Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София ще
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Кандидатирането на Мая Манолова ще й коства кариерата

Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София ще бъде тежка политическа неточност, която евентуално ще й коства цялата политическа кариера. Това сподели политологът доцент Антоний Гълъбов пред Радио Фокус.
Според него Мая Манолова „ няма управнически опит “. Докато ръководството на Йорданка Фандъкова е „ следено доста близо от жителите “.

„ Строго видяно нейната кандидатура няма да реализира резултат, защото тя има зад тила си дълъг политически опит. До последно не преставам да се надявам, че тя няма да допусне тази неточност “, разяснява Антоний Гълъбов.

Според него това ще компрометира работата й като омбудсман. „ От друга страна без значение от резултатите на изборите, тя повече няма да може да разчита на такава социална поддръжка, каквато има все още “, споделя политологът.

Антоний Гълъбов споделя, че е очаквал Мая Манолова да се приготвя за идващите президентски избори. „ И смятах, че може би това е моментът да имаме първата жена президент. Ако госпожа Манолова се кандидатира за кмет на София, това ще бъде тежка политическа неточност за нея самата “, изясни анализаторът.

Според Антоний Гълъбов ГЕРБ ще „ има по-слаби резултати “ по отношение на предходните локални избори, само че ще резервира преобладаващата си роля.

„ Слабият резултат на Българска социалистическа партия на последните локални избори и мобилизацията през последните две години демонстрира, че те ще имат по-добър резултат, само че поради вътрешнополитическия климат няма да усилят двойно кметовете си “, сподели още политологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР