Евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен

...
Евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

Социолог: Петков и Василев са на вълната, може да "взривят" изборите

Евентуален политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев провокира бурна полемика в публичното пространство. Коя партия ще загуби най-вече от появяването му на политическата сцена?

,,В такава конюнктура не може да чакаме виновни решения, всеки се състезава да бъде по-популист от другите, което не е добре за страната. Посланието на президента беше, че вероятно този план би трябвало да бъде надпартиен. Би могло да бъде основан проектокабинет, който да бъде разгласен авансово и подсилен от няколко партии. Министри непосредствено в този момент не могат да се включат в предизборната битка. Появата им в конкуренция на тази настройка ще взриви президентските избори и няма да го допуснат``, разяснява социологът Васил Тончев.

Обстановката е предизборна, единствено че ние започнахме да действаме в перманентна такава. По-скоро се върви към политическо присъединяване с към този момент записана партия, без значение по какъв начин ще се споделя тя. Лицата са водещи в настройките на българина. Петков и Василев яхнаха вълната на проверката, която осъществяваше служебният кабинет. Харесаха се на избрани пластове от обществото, сподели на собствен ред социолог Анастас Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него има патова обстановка в електоралните настройки, която ще се възпроизведе и на идните избори , без значение дали на сцената ще се появи план на Петков и Василев.

Политолог: Кирил Петков и Асен Василев най-сериозно поведоха борбата против Борисов

Той открои като значим въпрос доколко обединението към Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян ще успее да остане част от антистатуквото, с цел да прескочи още веднъж бариерата от 4%.

Основното опълчване в политическата ни система е Румен Радев - Бойко Борисов. На базата на последните събития статутът на систематичните партии се затвърждава. Основната теза на Борисов, че той се оправя, а тези не могат, стартира да придобива по-голяма компактност. От друга страна Румен Радев си остава любимец за президентските избори , акцентира Тончев.

По думите му е доста значимо дали претендентът на ГЕРБ за съперник на Румен Радев ще успее да консолидира публичното внимание и надлежно - гласоподаване.

Харалан Александров: В този парламент сме очевидци на колективен секс, обикновено е да има женитба

,,Като 2 в 1 се обрисуват избори те. Коалиция ГЕРБ - Българска социалистическа партия на този стадий е невъзможна``, заключи Тончев.

Смесването на акциите е предизвикателство за безусловно всички. Битка за визии по какъв начин би трябвало да наподобява президентската институция, а въпреки това - спор за политики по какъв начин би трябвало да наподобява ръководството на страната, сподели още Стефанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР