Евелина Николова и Юлияна Янева ще бъдат двете български представителки

...
Евелина Николова и Юлияна Янева ще бъдат двете български представителки
Коментари Харесай

Очаквайте НА ЖИВО: Евелина Николова излиза за златото на европейското по борба, Юлияна Янева ще спори за бронз

Евелина Николова и Юлияна Янева ще бъдат двете български представителки в четвъртата крайна сесия по време на европейското състезание по битка в Букурещ, Румъния.

Тази вечер в зала " Поливалент " следва да бъдат раздадени последните комплекти медали в конкуренцията при дамите, а най-хубавото за всички нас е, че България ще има своя първи късмет да стигне до златно отличие с помощта на Николова, която ще спори за купата в категория до 57 кг.

Прякото ни предаване стартира в 18:00 часа по Българска национална телевизия 2, а от 20:00 часа ще се реалокира по Българска национална телевизия 3! Цялото съревнование гледайте НА ЖИВО на нашия уебсайт bntsport.bg!

Във вчерашния ден Евелина Николова се показа ужасно при 57-килограмовите, като първо надделя французойката Матилде Ривие с 3:0, а по-късно в четвъртфиналите мина и през туркинята Елвира Камалоглу след 10:6. Така се стигна до полуфиналната битка, в която българката реализира страховит поврат против Соломия Виник от Украйна, с цел да я надвие със 7:6 точки и по този начин да стигне до своя общо трети край на шампионат на Стария континент. До този миг в кариерата си Николова има две сребърни и две бронзови оценки от европейски шампионати.

Междувременно в категория до 72 кг Юлияна Янева отстъпи през вчерашния ден още в първия си двуой на румънката Александра Анхел, която обаче след това извървя целия път до мача за купата и по този начин даде късмет на нашето момиче да се включи в репешажите. По-рано през днешния ден Янева се наложи с механически туш над представителката на Израел Илана Кратиш и по този начин тази вечер би трябвало още веднъж да излезе на тепиха в борба за бронза против Анастасия Алпиейева. Очакванията са обаче родната състезателка да запише служебна победа, защото украинката получи травма в полуфинална си в четвъртък и може изобщо да не излезе за дуела си през днешния ден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР