Евакуираха 1500 души при пожара в Медицинския университет в Плевен.

...
Евакуираха 1500 души при пожара в Медицинския университет в Плевен.
Коментари Харесай

Установяват се причините за пожара в Медицинския университет в Плевен

Евакуираха 1500 души при пожара в Медицинския университет в Плевен. Огънят изпепели покрива на образователното заведение.
Снимка: btvnovinite.bg
Най-застрашени от пламъците са били първокурсниците, които са имали лекция по химия тъкмо под горящия покрив, само че противопожарната система се е задействала навреме и всички са били евакуирани, сподели ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Добромир Димитров.

Пламъците са били локализирани за час, а потушаването им е лишило три часа. Мястото е било сложено под наблюдаване, а през днешния ден ще бъде осъществен още един оглед, с цел да се види дали има заплаха от пораждане на нови огнища, заяви гл. контрольор Златко Гицов от НСПАБ.

По думите му евакуацията е протекла бързо, изведени от постройката са били 700 души и когато идва пожарната тя съвсем е завършила.

Все още се обясняват аргументите за пожара и не се изключва нито една догадка, в това число човешка неточност, към този момент е изключено електричеството на постройката, с цел да не възникне късно съединяване и възобновяване на пожара, сподели Гицов.
Снимка: btvnovinite.bg
Пламъците са засегнали към 800 квадрата повърхност. Ще бъде основана комисия за оценка вредите и те ще бъдат ясни при започване на другата седмица, сподели проф. Димитров.

Има съпътстващи вреди и по долните етажи на постройката поради водата, употребена за потушаване на огъня, само че библиотечния фонд на университетите не е обиден, имало е вода единствено във фоайето на библиотеката, съобщи ректорът.

Тази седмица студентите ще учат онлайн поради случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР