Евакуацията на дипломати и цивилни от Афганистан е започнала. Военни

...
Евакуацията на дипломати и цивилни от Афганистан е започнала. Военни
Коментари Харесай

Евакуират дипломати и цивилни от Кабул ВИДЕО

Евакуацията на дипломати и цивилни от Афганистан е почнала. Военни самолети, излитащи от летището в Кабул във вторник заран са взели участие в избавителната интервенция, е споделил пред Ройтерс западен представител по сигурността.

Пистата и пътеките за рулиране на летището, които в понеделник бяха заляти от хиляди хора, които обезверено се пробват да избягат от афганистанската столица, са към този момент свободни от тълпите, е споделил източникът. По-рано американските сили, които управляват летището, стопираха евакуацията поради хаоса.

Седем души са починали в хаоса на летището в Кабул в понеделник, в това число някои, които са паднали от излитащ американски транспортен аероплан, заяви Асошиейтед прес, като се базира на високопоставени американски представители, поискали анонимност.

Междувременно стана ясно, че стотици афганистански бойци са избягали в прилежащите Узбекистан и Таджикистан след влизането на талибаните в Кабул в неделя, оповестяват международните организации.

Самолет с повече от 100 афганистански военнослужещи се е приземил в Таджикистан в понеделник, откакто изпратил сигнал за злополучие, заяви външното министерство на страната, представено от ТАСС.

В неделя външното министерство на Узбекистан заяви, че 84 афганистански военнослужещи са пресекли границата и са поискали помощ. Те са били арестувани от граничната полиция. Сред тях е имало трима ранени, които се нуждаели от здравна помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР