Ева Ана Паула Хитлер е дългогодишна спътничка в живота на

...
Ева Ана Паула Хитлер е дългогодишна спътничка в живота на
Коментари Харесай

Ева Браун - жената в сянка до Адолф Хитлер

Ева Ана Паула Хитлер е дългогодишна спътничка в живота на Адолф Хитлер и за малко време негова брачна половинка.

Браун среща Хитлер в Мюнхен на 17-годишна възраст до момента в който работи като помощник и модел на персоналния му фотограф и стартира да се среща с него към две години по-късно.

По време на връзката им тя двукратно пробва да се самоубие.

До 1936 година тя е станала част от неговото домакинство в Бергхоф, покрай Берхтесгаден и до края на Втората международна война живее пищно.

Според историците политическото въздействие на Браун над Хитлер е незначително. Тя продължава действия, които Хитлер не утвърждава, като пушене, носене на грим и голи слънчеви бани. Браун обича фотографията и доста от оживелите цветни фотоси на Хитлер са направени от нея.

Въпреки че е основна фигура във вътрешния обществен кръг на Хитлер, Браун не се появява на обществено място дружно с него до лятото на 1944 година, когато сестра ѝ се омъжва за офицер от персоналния му щаб.

Има няколко обстоятелството към връзката сред Ева Браун и Хитлер, които несъмнено ще ви се сторят забавни...

Все отново дано си напомним, че и диктаторите са хора като нас и от време на време се влюбват. Макар и не в личните си дами. Прочетете повече, с цел да разберете защо става дума:

Ева била същински влюбена в Хитлер



Когато 17-годишно момиче взема решение да има взаимоотношения с могъщ 40-годишен мъж, множеството хора биха предположили, че момичето желае да бъде с него поради освен това от сексапил и външен тип. За Ева обаче, това било същинска обич.

Когато Браун среща Хитлер, тя няма безусловно никаква визия кой е той. Те се срещат през 1930 година, когато той към момента не е разпознаваема фигура. Тя не знаела даже същинското му име. Чула, че се споделя господин Улф. Двамата незабавно били привлечени един от различен.

Хитлер не свалял очи от нея и в края на деня ѝ предложил транспорт до къщи. Браун показала невзискателност и отказала, само че идващите дни прекарала, разпитвайки на всички места за господин Улф. Хитлер почнал да я кани на всички места – на кино, на вечери, на опера, до момента в който най-после не постигнал задачата си.

Браун била извънредно очарована от бъдещия деспот и любовта ѝ към него се оказва мощна и същинска.

Но Хитлер бил влюбен в напълно друга жена:

Когато връзката на Хитлер и Ева почнала, диктаторът към този момент живеел с друга жена – Гели Раубал, която била и негова племенница.



Ясно било, че Хитлер обича Гели повече от всеки различен, само че Гели надалеч не изпитвала същото. През септември 1931 година, тя му съобщила, че отпътува за Виена, с цел да се омъжи за различен. Това вбесило Хитлер. Двамата прекарали нощта в яростни разногласия, а на идващия ден, Гели била открита мъртва. Тя поставила завършек на живота си по лично предпочитание. Разбитото сърце на Хитлер намерило разтуха при Ева Браун, а същинската им връзка почнала скоро по-късно.

Диктаторът следвал този модел на взаимоотношения през целия си живот. Той бил сантиментално обвързван с осем разнообразни дами. Твърди се, че всяка една от тях се е опитвала да се самоубие най-малко един път. Хитлер имал изключително въздействие върху дамите в живота си, а Ева Браун щяла да страда най-вече от всички.

Ева Браун не била от вида дами, които одобряват отворените връзки. Когато забелязала, че Хитлер се върти към други дами и я оставя сама, тя била съкрушена и решила да направи нещо, с цел да промени това състояние.



Взела револвера на татко си, насочила го към гърдите си и стреляла. Не съумяла да уцели сърцето си, може би тъй като не била напълно подготвена да почине. Когато осъзнала, че е към момента жива се обадила на персоналния лекар на Хитлер. Действията на Ева били регистрирани, като апел за внимание.

Обаждайки се на лекаря на Хитлер, Ева знаела, че новината ще стигне незабавно до диктатора, както и в действителност станало. Хитлер се появил в болничното заведение с цветя и ѝ заречен постоянно да се грижи за нея.

Любовната спекулация сред фюрера и Ева Браун била държана в безспорна загадка. Наложило се Ева да преживее доста унизителни обстановки, с цел да я скрие.



Когато в дома на Хитлер идвали остарели другари, той разрешавал тя да е там, само че когато го посещавали значими политически персони, Ева стояла скрита в стая, тъй че никой да не разбере за наличието ѝ.

Тя била описвана от негови сътрудници, като надълбоко нещастна и мощно влюбена. Твърди се, че Хитлер казвал: „ Високо образован мъж би трябвало да има примитивна и глупава жена до себе си. Представете си, с изключение на всичко друго, дамата да се меси в работата ми! Искам мир в свободното си време. “

За да му бъде постоянно на разположение, Хитлер дал на Ева поста „ частна секретарка “. Но даже и тогава, тя била принудена да се промъква неусетно през задната врата на дома му.

Друг проблем в връзките на Браун и Хитлер бил, че в къщата на диктатора живеела и Ангела Раубал – майката на първата му обич, Гели. Ангела мразела Ева.



Тя даже не се опитвала да скрие презрението си. Раубал намерено заявявала на всички, че Ева няма място в живота на Хитлер. Ева прекарвала по-голямата част от времето си в самотно четене на книги или гледане на филми.

Твърди се, че когато се хранела, тя гледала фотографията на Хитлер, въобразявайки си, че се хранят дружно. Победата за Браун пристигнала когато се пробвала да се самоубие още веднъж, предозирайки с хапчета. Ангела Раубал се изнесла от вкъщи на Хитлер, а Ева получила позволение да се реалокира да живее при него.

С рухването на немската защита към края на Втората международна война Браун се заклева във честност към Хитлер и отива в Берлин, с цел да бъде до него в мощно укрепения Фюрербункер под Райхсканцлерството.



Докато бойци от Червената войска се доближават към бункера, Ева Браун и Адолф Хитлер подписват цивилен брак с къса гала на 29 април 1945 година

24 часа по-късно те дружно се самоубиват в стая на бункера. Тя гълтам капсула цианид. Хитлер също сдъвква капсула цианид и по-късно се прострелва. Германското общество научава за Браун след гибелта ѝ.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР