Euronet Worldwide, Inc., световен лидер в платежните услуги с присъствие

...
Euronet Worldwide, Inc., световен лидер в платежните услуги с присъствие
Коментари Харесай

Мащабна кампания осигурява по-лесен достъп до пари в брой за отдалечени райони у нас

Euronet Worldwide, Inc., международен водач в платежните услуги с наличие в 170 страни и мрежа от 50 000 банкомата, започва огромна акция за обезпечаване на бърз и елементарен достъп до пари в брой в отдалечени региони в България. Инициативата „ ATM за общността “ ще обхване дребни обитаеми места в цялата страна, в които няма банкомати.

Проектът се концентрира върху проблем, който от ден на ден се задълбочава през последните години, а точно отдръпването на банките от по-отдалечените региони и закриването на ATM устройства. Това основава съществени провокации пред локалните поданици, които постоянно са принудени да пътуват до прилежащи градове, с цел да се снабдят с пари в брой.

Повече от 80% от заплащанията у нас са в брой, което е показателно, че наличността на кеш е от основно значение за обществото ни. Друго доказателство за това, че българите избират да употребяват пари в брой, е скорошно изследване на Европейската централна банка, съгласно което броят на заплащанията с карта у нас е едвам 28.8 на глава от популацията на година. Така България се подрежда на последно място по този индикатор от всички страни членки на Европейски Съюз.

Първият банкомат от акцията „ ATM за общността “ беше конфигуриран в хасковското село Ябълково, където дълго време локалните поданици не са имали бърз достъп до пари в брой. Това към този момент няма да е по този начин, защото ATM устройството на Euronet ще бъде разполагаем 24/7.

„ От името на всички поданици на Ябълково благодаря на Euronet, че ни помогнаха да разгадаем един доста сериозен проблем. Дълго време преговарях с разнообразни банки за слагането на банкомат, само че получавах отвод, защото обслужването на устройството е затруднено заради отдалечеността му от градовете. Така хората нямаха достъп до пари в брой и това несъмнено създаваше усложнения. Населението на село Ябълково е многолюдно и се усилва с всеки минал ден, а жителите и изключително възрастните хора нямат опция постоянно да пътуват до Димитровград, с цел да си изтеглят нужните средства, изключително в сегашната епидемиологична конюнктура. Магазините и другите дребни бизнеси в Ябълково също употребяват най-много кеш, тъй че съм сигурен, че новият банкомат на Euronet ще улесни всекидневието на всички нас “, разяснява Костадин Атанасов, кмет на с. Ябълково.

„ Достъпът до средства в брой е извънредно значим за всеки, само че най-много за жителите на отдалечените региони, където в последно време се следи наклонност банките да лимитират наличието си. Необходимо е да се помогне на хората, изключително на възрастните, които са принудени да изминат дълги дистанции, с цел да получат достъп до парите си. Това им коства време и спомагателни разноски “, сподели Калина Стойкин, районен управител на Euronet за България.

Услугата „ ATM за общността “ е особено основана за общини и кметства, които биха желали да обезпечат опция за изтегляне на пари на своите поданици. Необходимо е те да дават уместно място, а Euronet напълно поема отговорност за инсталирането на банкомата, поддръжката му и всички интервенции.

Euronet Worldwide е водещ световен снабдител на финансови решения и платежни услуги. Основана през 1994 година, компанията предлага услуги за финансови институции, търговци, самостоятелни клиенти и други. Портфолиото ѝ включва създаване и поддържане на банкомати, инсталиране на ПОС терминали, услуги за издаване на карти, софтуерни решения, преводи за самостоятелни и бизнес клиенти и други Euronet оперира допълнително от 170 страни и има екип от над 7100 чиновници в 66 офиса по целия свят. Като водещ самостоятелен снабдител на АТМ услуги, компанията непрестанно влага в развиването на своята мрежа и все още оперира над 50 000 банкомата в международен мащаб.

Euronet участва в България от 2018 година и посредством своите ATM устройства обезпечава достъп до пари в брой на комфортни местоположения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР