Euractiv: България влиза поетапно в Шенген още от октомвриБългария и

...
Euractiv: България влиза поетапно в Шенген още от октомвриБългария и
Коментари Харесай

Вечерни новини: България влиза в Шенген още през октомври; ЕС наложи нови санкции срещу Русия

Euractiv: България влиза поетапно в Шенген още от октомври
България и Румъния ще влязат в Шенген още тази година и европейските институции към този момент се приготвят за приемането на двете страни. Това написа Euractiv България, цитирайки свои източници от дипломатическите среди в Брюксел, българския парламент и държавното управление.
Банките в България желаят да финансират от ден на ден зелени планове
Банките в България стават все по-зелени и се ориентират от ден на ден към търсене и поддръжка на зелените, новаторски планове, които се борят за финансиране. Това стана ясно от представителите в банковата промишленост на форума Green Transition в границите на Green Week 2023. Той е проведен от Dir.bg с медийното партньорство на Economic.bg.
НЕК се надява ПАВЕЦ „ Чаира “ да проработи още следващата година
„ Златен актив “ – по този начин специалистите дефинират ПАВЕЦ „ Чаира “ – най-голямата помпено-акумулираща централа в югоизточна Европа. Заради повредата обаче най-важната ни водна централа не работи към този момент повече от година, до момента в който ролята ѝ става все по-значима с ускореното развиване на ВЕИ мощностите през последните години.
Въглищата умират сами, а ВЕИ имат потребност от мрежа
Централите на въглища умират сами и няма потребност да бъдат затваряни административно, а бъдещето на енергетиката e в развиването на възобновимите източници, рационализация на мрежата и системите за предпазване. Това е главният извод на специалистите от конференцията Green Transition, която се организира в границите на Green Week 2023. Тя е проведен от Dir.bg с медийното партньорство на Economic.bg.
ГЕРБ номинира Илиана Иванова за еврокомисар
Илиана Иванова, член на Европейската счете палата е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.
„ Тренд “: ГЕРБ към този момент доста изпреварва ПП-ДБ
По-малко от месец след встъпването в служба на постоянния съдружен кабинет отпред с акад. Николай Денков, изследователският център „ Тренд “ към този момент дава забележителна преднина на ГЕРБ-СДС. Проучването е по поръчка на „ 24 часа “ и отразява агласите на българите по отношение на главните институции и партиите. Изследването е осъществено в интервала сред 10 и 16 юни 2023 година посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “ измежду 1008 души на възраст над 18 години.
Транспортният министър приключи една от мегапоръчките за нови локомотиви
Обществената поръчка за доставка на 18 електрически маневрени локомотива, която бе стартирана от служебния кабинет в края на април, е дефинитивно прекъсната. Това е станало с решение на новия транспортен министър Георги Гвоздейков на 16 юни.
Денков назначи петима заместник-министри в три министерства
Премиерът Николай Денков назначава нови петима заместник-министри в три министерства, оповестяват от държавната пресслужба. Новите лица влизат в Министерство на околната среда и водите, Министерство на нововъведенията и растежа, както и в Министерство на спорта.
Пилон „ Рожен “: Хиляди кубици бетон с идея, само че без туристическа изгода
През последните години сякаш свикнахме с парадоксите, които ни предлага политическата класа. И започнахме даже да не им обръщаме изключително внимание. Публичната среда обаче продължава да ни изненадва и да дава нови и все по-иновативни сюжети, над които да размишляваме.
Рекламни клипове на българското Черноморие превзеха обществените мрежи
Средства за нова национална туристическа реклама към този момент е повече от ясно, че няма да има. И България продължава да се популяризира като дестинация със остарял видеоклип от 2020 година Въпреки това част от туристическия отрасъл в България не се е отказал и продължава да се бори за привличане на повече туристи.
Българската „ Смарт Органик “ купи немски стартъп
Българският производител и дистрибутор на био храни „ Смарт Органик ” придобива немския стартъп Naughty Nuts GmbH, оповестиха от компанията. Сделката се реализира при стартирала процедура по неплатежоспособност на немската компания, заради което цената е 150 хиляди евро и ще бъдат добити единствено активите без никакви отговорности, се споделя в известието.
Още газ в Черно море: OMV ще създава ново румънско находище
Румънската нефтена и газова група OMV Petrom, следена мажоритарно от австрийската OMV, е взела дефинитивно капиталово решение да създава дълго чакания черноморски дълбоководен газов план Neptun Deep. Компанията ще работи по плана взаимно с държавния производител на газ Romgaz, като чака първият газ от него до 2027 година
Европейски Съюз реализира съглашение за нов пакет наказания против Русия
Правителствата на Европейския съюз се споразумяха в сряда за 11-ия пакет от наказания против Русия поради нейното навлизане в Украйна, предава Reuters. Договорката е реализирана на равнище посланици, заяви шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Fitch удостовери рейтинг „ B “ със постоянна вероятност за „ Еврохолд “
Една от водещите организации за кредитен рейтинг в света – Fitch Ratings – удостовери дълготрайна оценка " B " със постоянна вероятност на " Еврохолд България " АД. В известие от организацията показват още, че отстраняват холдинга от листата им за наблюдаване за възможна отрицателна вероятност по рейтинга (Rating Watch Negative).
Институтът Ifo: Германската криза ще бъде по-дълбока от предстоящото
Германската стопанска система ще се свие повече от предстоящото през тази година, защото стабилната инфлация оказва своето отрицателно въздействие върху частното ползване. Това се показва от частния институт Ifo, който показа своите прогнози за най-голямата стопанска система в Европа.
Минна компания е най-новият еднорог в Силициевата котловина
Един от най-новите еднорози в Силициевата котловина работи в бранш, който доста вложители до неотдавна не смятаха за изключително прелъстителен. Става въпрос за основаната в Бъркли, Калифорния минна компания KoBold Metals, която изследва залежи на мед, литий и кобалт благодарение на изкуствен интелект, написа от The Wall Street Journal.
YouTube пуска първия си формален канал за извършване на покупки онлайн
YouTube ще пусне първия си формален канал за извършване на покупки онлайн този месец. Услугата започва на 30 юни в Южна Корея като 90-дневен план, оповестиха от компанията в сряда. В момента в азиатската страна търговията посредством стрийминг процъфтява, водена от софтуерния колос Naver.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР