Ето, вчера ми докладваха, че на един от участъците на

...
Ето, вчера ми докладваха, че на един от участъците на
Коментари Харесай

Путин обвини Киев, че е убил 14 украински войници, предали се в плен

" Ето, през вчерашния ден ми рапортуваха, че на един от секторите на прикосновение 14 души - военнослужещи от украинската войска, са се предали в плен. Но към този момент е било късно и нашите военни са останали с тях, няколко индивида. Даже не са ги пазили. останали, с цел да ги изведат на сутринта от зоната на бойните дейности ", съобщи съветският президент на среща с ръководителя на непризнатата Донецка национална република, присъединена от РФ, Денис Пушилин.

Путин споделя още, че навръх местонахождението на групата украински и съветски бойци са били изстреляни 300 снаряда от съперника. " Унищожиха всички свои военнослужещи. За страдание, пострадаха и наши бойци ", добави той.

Президентът на РФ акцентира още, че руснаците в Украйна " си имат работа с режим, който се държи грубо освен във връзка с нашите жители, само че и във връзка с своите ". ВСУ не щадят своите, заключи съветският президент, представен от " Известия ".

По-късно, след съвещанието на Висшия държавен съвет на Съюзната страна, поради което през вчерашния ден в Москва дойде беларуският президент Александър Лукашенко, Путин обясни в какво ще се показва стратегическото съдействие на Москва и Минск в областта на защитата и сигурността, а по този начин също и във военно-техническата област.

Двете страни са част от тази " съюзна страна " с общи граници " и срещата на двамата водачи съответствува с приемането на Финландия в НАТО, а следва към този момент дадената поръчка от съветска страна за разполагане на съветско нуклеарно оръжие на беларуска територия.

" И това, абсолютно, дава отговор на ползите на нашите две страни и нации. Това е значимо точно през днешния ден, предвид на комплицираната интернационална конюнктура ", акцентира съветският президент, представен от " Известия ", до момента в който обобщаваше какво договарят с Лукашенко. По думите му обмислят и стратегически стъпки по минимизиране на вредите от глобите, които постанова Западът поради войната в Украйна.

Лукашенко от сряда е на посещаване в Москва точно по този мотив, а Путин означи още, че страните от Съюзната страна ще укрепват партньорството и с други страни, които желаят съдействие.

Именно след съвещанието на Съвета на съюзната страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли рецензиите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за разполагането на съветското нуклеарно оръжие в Беларус.

" НАТО се уголемява към Русия, а не е Русия тази, която трансферира военната си инфраструктура към границите на НАТО ", сподели през днешния ден Песков пред публицисти, цитират го Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Москва съобщи, че ще следи от близко каквото и да било разполагане на военни елементи във Финландия след нейното присъединение към НАТО и ще предприеме съответните дейности. " Тази стъпка ускорява нашата угриженост и паника за нашата сигурност и вземаме ограничения да подсигуряваме сигурността ни. И по този начин ще бъде всякога, когато НАТО се приближи до нашите граници, с цел да се възвърне салдото в системата на сигурността на континента ", сподели Песков.

Така Кремъл отбрани своето решение да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

А до момента в който Лукашенко е в Москва при Путин, съветските служби за сигурност се натъкнаха на два дрона, паднали в Московска област - те са открити в индустриална зона в Подолск, съобщи ТАСС, като се базира на съветските служби за сигурност.

" Паднал квадрокоптер без потребен товар беше открит през вчерашния ден в промишлената зона на Подолск. Сега той е подложен на експертиза, открива се дали има камера, както и на кого е принадлежал ", съобщи представител на службите за сигурност.

По думите му наоколо до мястото на находката се намират няколко завода, в това число подобен за произвеждане на железопътни транспортни средства и хидравлични мотори.

Това е вторият дрон, открит в границите на един ден в Московска област, показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Ден по-рано на територията на МКБ " Факел " (руско военно конструкторско бюро - бел.ред.) беше открит и паднал дрон, оборудван с фото- и видеокамера.

Отделът за гранична защита на Федералната работа за сигурност на Русия в Брянска област пък е осуетил опит на 20-членна украинска диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) да навлезе на съветска територия, съобщи съветската държавна организация, като се базира на губернатора на района Александър Богомаз.

" Днес граничното ръководство на Федералната работа за сигурност на Русия в Брянска област е осуетило опит на украинска ДРГ, наброяваща 20 души да навлезе на територията на Руската федерация в региона на село Случовск. Подразделенията на съветските въоръжени сили взаимно с частите на Гранични войски са разкрили огън по съперника ", заяви той.

Тази заран Богомаз заяви за обстрел от страна на украински сили на друго населено място, което също се намира в този регион. Няма потърпевши, нанесени са частични вреди на 10 къщи и един лек автомобил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР