Ето какво се случи и в последните дни: след като

...
Ето какво се случи и в последните дни: след като
Коментари Харесай

Началникът на гара Илиянци разказа за взетите проби от РЗИ заради COVID-19

Ето какво се случи и в последните дни: откакто на 2 април (четвъртък) столичната РЗИ взе огромно количество проби (официално оповестени са 40 бр.) на идващия ден - петък - пристигнаха същите инспектори, взеха още няколко проби и започнаха да издават наставления за карантина, за период от 14 дни. Второто наставление за карантина ми беше издадено на мен и по този начин се наложи да предам дежурството си в 12:11 ч. на второто ми лице началник придвижване, което да стане първо и само до края на дежурството.
Това написа в своя позиция във Фейсбук началникът на гара " Илиянци " Цветан Александров във връзка със създалата се обстановка към с тестването на чиновниците на гарата, откакто 64-годишна служителка на БДЖ умря вследствие на затруднения поради COVID-19. (Припомнете си хронологията на събитията в този материал.)
" Издадоха общо към 20 бр. наставления за карантина, надлежно затвориха за това време активността на комерсиалната работа на БДЖ в гарата, защото на всички чиновници в нея, като контактни лица им издадоха карантинни наставления. От чиновниците, за които аз давам отговор, карантинираха няколко ръководители придвижване, които така и така са в домакински отпуск. Случайно съответства по този начин... Сякаш в авансово съгласие сред някои, все едно за отстрел на два заека с 1 патрон - РЗИ да регистрира работа, а на нас графикът ни да не понася разтърсвания. Май-май най-важното нещо в НКЖИ е работният график ", смята Александров.
" Междувременно останалата част чиновници на НКЖИ и БДЖ (които на 2 април не бяха дали проби), работещи в гарата, бяха изпратени за взимане на проби в столичната РЗИ, което по мои сметки прави число от най-малко 60 души, общо за двата дни.
Неофициално от петък се огласява информация посред йерархичните равнища и сътрудници, че въпреки всичко има 2 позитивни проби, на някои от чиновниците на БДЖ, работещи в гарата. Това обаче не е доказано публично и с имена от никой от БДЖ или някоя заета с тематиката институция.
Тъй като за резултатът ми до през днешния ден (5 април, когато е оповестен постът - бел. ред.) никой не ме потърси, а и 2 дни с сътрудници приказваме по телефоните и се питаме един различен, през днешния ден звъннах в РЗИ и ми споделиха, че наложително се уведомяват по телефона и от служители на реда на адрес единствено позитивните резултати. За да сме спокойни и сигурни, на следващия ден ще проработи приложение за телефон, в което против въвеждане на ЕГН излиза резултат от тестът. Казаха ми, че се издава и документ за резултата.

От всичките минали събития през последния месец, изводите оставям още веднъж на всеки. За да няма навеждане на мисли от моя страна или заблуждение на някого.
Най-важното е, в случай че има някой болен или на който да се появят признаци на ковид околните дни, посредством карантината да се пресече разпространяването посред ни! И да се срещнем още веднъж всички на работа след 2 седмици, живи и здрави!
Благодаря на всички оферти за извършване на покупки на артикули от първа нужда! Справяме се с пухения Калин. Даже май ми се радва повече тия дни ", приключва коментарът на началникът на гарата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР