Ето какво може да се случи с телефона ви по

...
Ето какво може да се случи с телефона ви по
Коментари Харесай

Ето какво може да се случи с телефона ви по време на полет

Ето какво може да се случи с телефона ви по време на полет. 

За случай с мобилен телефон в самолета заяви българският водач Марио Бакалов, който разгласява следния пост във Фейсбук.

" Така наподобява смарт телефон, когато литиево-йонната му батерия прегрее. Тази фотография е от през вчерашния ден и демонстрира деформирания телефон на пасажер. "



" Един от най-големите опасности в актуалната авиация съставляват точно тези акумулатори в множеството от електрически уреди, които всеки един от нас носи със себе си в самолета.

В случай на запалване на литиево-йонна батерия, в началото една клетка прегрява. Литият реагира, като генерира доста топлота и поражда пожар. Високите температури прегряват други кафези, които по-късно също могат да се възпламенят.
На борда би трябвало в такава обстановка да се работи доста бързо и уверено като първо се употребява пожарогасител, а по-късно обаче е нужно да се охлади прегрялата батерия с огромни количества течност ", написа още водачът.

" В следствие се потапя в съд с вода и се поставя на безвредно място, да вземем за пример в мивка, печка или тоалетна. В противоположен случай прегрялата клетка продължава да развива сериозна топлота.

Ако забележите сходно прегряване на вашия телефон или преносим компютър, мигновенно информирайте кабинния екипаж, който ще предприеме описаните дейности ", приключи Бакалов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР