Ето какво медията ни преди повече от пет години: Бежанците

...
Ето какво медията ни преди повече от пет години: Бежанците
Коментари Харесай

Още през 2017 г. Фрог нюз разкри какво представлява системата ”Хавала”

Ето какво медията ни преди повече от пет години: " Бежанците не носят пари. Те влизат у нас с така наречен персонален код, който им се дава от лихвари в Турция. С него се подсигурява, че услугата по прехвърлянето през граница ще бъде платена. Това разкриха пред Фрог нюз източници от службите за сигурност.
 
Тази система на разплащане е известна като „ Хавала ”. Повечето лихвари, известни още като хавадалари, се намират в Истанбул. Те имат връзка със с няколко индивида в София, Виена, Берлин и т. н. Хавадалара дава гаранции на трафикантите, че ще си получат парите. Щом мигрантът стъпи на родна земя, той дава кода си на посрещача. Той пък се свързва с лихваря в Турция и по този начин удостоверява, че „ стоката ” е стигнала до първата си точка от пътуването.

 

Същото се повтаря във всички страни в Европа. Накрая хавадалара прибира от всеки емигрант от 2 до 5% рента. Нашите уредници на канали към този момент изцяло са изместени от бизнеса. Основни играчи са афганистанците, египтяните и сирийците. Българи се наемат единствено за вътрешен превоз на бежанците от граница до граница, безапелационни са източниците ни от гранична полиция.

 

Оказва се че най-точни статистики за броя преминаващите незаконните мигранти имат службите в Австрия и Унгария. На месец в Австрия се хващат  по към 500 души, като по-голямата част са минали през България. Експертите са безапелационни, че цифрата е латентна ".   
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР