Ето какви са съветите на изестния бразилски лекар, учен и

...
Ето какви са съветите на изестния бразилски лекар, учен и
Коментари Харесай

Aко не искате да сте болни, говорете за чувствата си, бъдете искрени, вярвайте и се смейте!

Ето какви са препоръките на изестния бразилски доктор, академик и възпитател Драузио Варела, с цел да живеем здрави, в мир със себе си и пълноценно:

„ Говорете за възприятията си: Скритите и потиснати страсти и усеща ще завършат с заболявания.

Убедете се: Бъдете откровени и споделяйте вашата болежка, секрети и неточности. Бъдете свободни!

Хората, които потискат възприятията си, страдат от гастрит, язви, лумбална болежка, болки в гърба и даже рак.

Вземайте решения: Неизчистеният от въпроси човек остава в подозрение, в паника, в страдалчество. Нерешителността натрупва проблеми, паники и експанзии. Човешката история се състои от решения. За да знаете по какъв начин да решите, е значимо да знаете по какъв начин да се откажете. Да знаеш по какъв начин да губиш преимущества и полезности, с цел да спечелиш други. Нерешителният човек страда от нервни болести, стомашни и кожни проблеми.

Намирайте решения: Отрицателните хора не намират решения и по този начин усилват проблемите. Те избират да се оплакват, да клюкарстват, да бъдат песимисти и да гледат всичко през черни очила.

По-добре да запалиш съчка, в сравнение с да съжаляваш за мрака! Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл генерира негативна сила, която се трансформира в болест.

Престанете да живеете съгласно външния тип: тези, които скриват действителността, се преструват. Те желаят да основат усещане, че са прави, да слагат себе си в пози и да наподобяват съвършени, добродушни в очите на околните… Тези хора са лъскави извън, само че с дребни корени отвътре… А ориста им е аптеката, лекарят, болката.

Приемете себе си такива, каквито сте: Самоотблъскването и ниското самочувствие единствено ни накарат да се отчуждаваме както от самите себе си, по този начин и от другите. Който не одобри себе си, е злорад, ревностен, унищожителен. Да бъдеш подобен, какъвто си, в действителност е сърцевината на здравословния живот.

Доверявайте се: Тези, които нямат доверие у другите, имат и липса на връзка, стават затворени и изолирани от света към себе си. Това основава нестабилни и плитки взаимоотношения. А без доверие, както знаем, няма връзка и религия.

Смейте се: Доброто възприятие за комизъм възвръща здравето и води до дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да усъвършенства средата, в която живее. Смехът и хуморът предотвратяват визитата при доктор. Щастието е и здраве, и терапия, запомнете това! “

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР