Ето какви продукти ще ви трябват: 1 бурканче конфитюр или

...
Ето какви продукти ще ви трябват: 1 бурканче конфитюр или
Коментари Харесай

Голямо Ровене Падна В Стария Тефтер На Мама Докато Намерим Тази Уникална Рецепта! Това Е Най-Вкусният Постен Сладкиш!

Ето какви артикули ще ви трябват: 1 бурканче конфитюр или мармалад от 300 гр., 370 гр. брашно, 1 чаена лъжичка равна сода бикарбонат, 200 мл. топла вода, захарта по рецепта е 200 гр., само че за мен е доста и съм я понижила на 100 гр., олио 125 мл., 2 прахчета ванилия, 50 гр. едро нарязани орехи (може да сложите и повече, в случай че желаете), 2-3 супени лъжици пудра захар.

Приготвяне на този постен сладкиш:

В подобаваща купа налейте топлата вода и към нея прибавете захарта (отново споделям, че с 200 гр. захар ще стане доста сладко, само че в случай че обичате по-сладичко прибавете това количество). Аз сложих 100 гр. захар. Разбъркайте и прибавете конфитюра. Разбъркайте до момента в който водата разтвори конфитюра. Прибавете олиото и содата бикарбонат. Отново следва да разбъркате сместа и да прибавите орехите и едната ванилия.

Брашното авансово би трябвало да се пресее и на 4-5 пъти се прибавя към течните съставки. Като след всяко прибавяне разбърквате с лъжица да се усвои брашното.

Подмажете тавичка с олио и набрашнете леко. Излишното брашно изтупайте. Ако ползвате като мен силиконова тава, не мажете с нищо и наливате тестото. Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса, на междинна скара без вентилатор до подготвеност. Проверявате с дървено шишче за готовността на сладкиша след 30-35 минути. Прободете сладкиша и в случай че по него няма останки от тесто при изваждане, вашия постен сладкиш е подготвен. Ако има тесто по шишчето печете още 5-6 минути и още веднъж проверявате.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР