Ето каква е формулировката на теорията: През шейсетте години на миналия

...
Ето каква е формулировката на теорията:
През шейсетте години на миналия
Коментари Харесай

Лунното кацане е ФАКТ!

Ето каква е формулировката на теорията:

През шейсетте години на предишния век ракетостроенето е било още в началните стадии от развиването си. Не е допустимо никоя страна да е имала технология, която да изпрати човек на Луната. Дори руснаците не са успяли да го създадат. Но въпреки всичко това е било по времето на студената война, а Съединени американски щати са желали безусловно да потвърдят, че са кацнали на Луната. Факт е, че са изстреляли ракета, въпреки всичко доста хора са видяли изстрелването, само че тя в никакъв случай не е напуснала околоземна орбита. Вместо това, след няколко дни сега на кацането малките екрани превключват директно предаване от Холивуд, където се предава филм, който да заблуди хората по света – астронавтите се намират на подправен лунен терен. Много доказателства за фалшификатите са останали – няма кратер при кацането, на фотосите и клиповете флагът се вее, звезди не се виждат, сенките не са паралелни, а след излитането на лунния модул няма и диря от пламък! И ето, хората са се заблудили и са мислели, че хора в действителност са ходели по Луната, а това не е правилно. След неподготвено “кацане ” в тихия океан “астронавтите ” обират овациите, а публиката остава в незнание. Донесени са скали сякаш от луната, само че те също са сходни със земните.

Тази история се популяризира по интернет, по научните вестници, по списания и пуска корени даже и в България. Една огромна част от хората у нас не имат вяра, че НАСА в действителност са изпратили човек на Луната!

В реалност това е най-смешната, най-повърхностната, най-глупавата интрига, която съм чел в миналото! Горната история може да звучи разумна на пръв взор, само че по-късно като я разгледаме в елементи ще си проличи какъв брой глупави са изказванията на хората, които имат вяра, че астронавти на НАСА не са кацали на Луната.

Нека да не си вадите неправилно мнение за мен – аз съм песимист. Аз обичам хората към мен да са скептици. Но да има към мен една дузина хора, които да настояват, че от НАСА не са изпратили хора на Луната без да имат обикновени знания по въпроса ми работи непоносимо! Възпитали са ме да бъда търпелив към мнението на другите, само че в случай че някой твърди АБСУРДА че хора не са кацали на Луната… просто не съумявам!

Защото цялата доктрина е цялостна с нелепости от начало до край… Ако към момента вярвате, че НАСА не са изпратили хора до Луната ще ви помоля за малко самообладание. Може да отидете до магазина да си вземете семки, пуканки или някаква бърза храна, която да изконсумирате до момента в който преглеждаме известни “факти ” и “доказателства ”, че кацането е фалшифицирано.

 

Къде е истината?

 

Хммм… стига съм ви бавил, а да започвам всъщност:

 

1. През шейсетте години на предишния век ракетостроенето е било още в началните стадии от развиването си.

 

Това е реалност! Идеята за реализиране на галактически полет, обаче, не е нова. Тя води началото си през 18-ти век и е добре дефинирана и развита от Циолковски. В интерес на истината ракетите са единствения метод, по който човек може да отиде в галактическото пространство. Още през Втората международна война, т.е. близо 30 години преди полета на Аполо 11 немските ракети Фау 2 са достигнали до ръба на Космоса. Имайки впредвид бързия ритъм на развиване на науката 30 години са доста време и през това време доста решителни стъпки са били направени за реализирането на лунен полет.

 

2. Руснаците не са съумели да кацнат на Луната. Съмнително е, че американците са го създали, в случай че изоставаха на светлинни години от учените на някогашния Съюз на съветските социалистически републики!

 

Да разгледаме някои от триумфите на Съюз на съветските социалистически републики:

-първият неестествен сателит ( Спутник 1 )

-първото опитно животно ( Лайка, Спутник 2 )

-първият човек в космоса ( Восток 1 )

-първата жена в космоса ( Восток 6 )

-първото излизане в открития космос ( Восход 2 )

 

Това, че Съюз на съветските социалистически републики са постигнали толкоз триумфи значи ли, че технологията им е ставала все по- напреднала? Съвсем не! Тези триумфи са реализирани въз основата на рискова стратегия обвързвана по-скоро с създаването на балистични ракети в сравнение с сериозна стратегия, която в действителност е целяла да изпрати човек на Луната! Както Спутник, по този начин и Восток и Восход са изстреляни от една и съща ракета – Р7, а самата тя и потребния товар ( галактическия транспортен съд ) са претърпявали напълно малко модификаци при потготовката на всеки идващ полет. Къде е сериозния прогрес на руската технология?

За сметка на това програмата на НАСА развива и тества разнообразни ракети, разнообразни мотори, разнообразни технологии.

Една друга забавна статистика- преди началото на плана Аполо руснаците са имали единствено 534 часа общо време, прекарано от всички летяли до тогава космонавти по време на полет. Американците са имали над 1 992 часа общо полетно време! Изглежда, че освен не са изоставали, само че даже и са напредвали!

И още – по време на лунната конкуренция доста постоянно американците са успявали да повторят първите съветски триумфи доста скоро- в границите на седмици след историческия полет. А и руснаците в никакъв случай не са съумели да създадат ракетата Н1 годна за полети до Луната – всички проби приключват с злополука!

 

3. Факт е, че НАСА са изстреляли ракета по време на програмата Аполо, въпреки всичко доста хора са видяли изстрелването, само че след изстрелването те са излъгали, че ракетата пътува до Луната, а в действителност си е останала единствено в орбита към Земята.

 

Дори и скептиците, които не имат вяра, че НАСА са изпратили човек на Луната знаят, че изстрелване е имало и че доста хора са го видяли. Според тях обаче ракетата е останала в орбита към Земята.

Това изказване е безпочвено. Както хората са следили на небето дребния Спутник, по този начин са следили полетите и на Аполо- било то с невъоръжено око, било то с телескоп… значимото е да се знае, че корабът е можел да се види на фона на звездното небе.

И внезапно той изчезва! Странно! Това значи, че е трансформирал орбитата си. По-вероятно е при тази смяна да е поел курс към Луната, тъй като малко преди плануваното завръщане на Земята корабът отново става забележим.

Още един мотив на конспирационната доктрина е оборен. Като добавка ще вмъкна, че  хиляди радиолюбители от Земята са прослушвали диалозите по време на полета. Има ли подозрение, че Аполо е летял до Луната? Ако имаше, то най-малко един от тях щеше да разгласи случая още тогава.

 

4. По време на кацането е трябвало да останат следи – след запалването на спирачния мотор под спускаемия уред е трябвало да се е образувал кратер в резултат на “издухването ” на лунния грунт от горещите газове.

 

Да сложим въпроса по-иначе. Ако карате кола с висока скорост и желаете да спрете какво ще извършите? Ще набиете спирачки внезапно или ще намалите последователно с цел да спрете гладко?

Разбира се, моторите на спускаемия уред са имали опцията да образуват кратер, само че с цел да се реализира меко кацане е трябвало да имат и система за контролиране на тягата. Точно сега на самото кацане тягата е била релативно ниска ( въпреки че при маневрите за излизане от лунна орбита тягата е била висока ). Освен това в условия където има висок вакуум изгорелите газове се разсейват бързо. Всичко това демонстрира, че кратер сега на самото кацане не следва да се образува.

 

5. Американското знаме, сложено на Луната се вее! В условия, където няма въздух, то не би трябвало да се вее.

 

Ще би трябвало да ви изненадам – знамето може да се вее във вакуум! Докато Нийл Армстронг и Бъз Олдрин са завъртали пръчката, пробвайки се да закрепят знамето на Луната, те са основали резултата на “веене ”, който няма нищо общо със задвижването на плата от вятъра.

Освен това във електронната енциклопедия попаднах на две фотоси на същия байрак ( след закрепването му ), като втората е направена известно време след първата. Те демонстрират, че флага си е останал неизменен.

 Aldrin 1

Първоначалната снимка…

 Aldrin 2

Снимката, направена след няколко секунди. Платът е в една и съща позиция.

Извод: “Веенето ” на кратера е резултат, който няма нищо общо с съществуването на въздух. На фотосите от Аполо няма доказателство, което да демонстрира, че флага се задвижва от въздушна бликам.

 

6. На Луната няма атмосфера, затова звездите там би трябвало да са ярки и денем! На фотосите изпратени от Лунната повърхнина няма звезди.

 

Факт е, че астронавтите летят и през днешния ден, въпреки и единствено в околоземна орбита. Оттам също би трябвало да могат да се виждат звезди непрекъснато, а на фотосите от галактическите совалки още веднъж няма звезди! Все отново никой не оспорва полетите на совалките… изключително откакто комерсиалните полети за галактически туристи против възнаграждение станаха вероятни!

По време на кацането на Луната в действителност е било ден! Тогава за какво звездите не се виждат? Защото когато грее блестящо слънце всеки фотограф ще означи, че времето на експозиция би трябвало да е малко. Така ярките обекти, които отразяват слънчева светлина ще се проявят на кино лентата. Но звездите са слаби обекти! Защо тогава очаквате да се проявят на кино лентата?

Ето по какъв начин един от сякаш най-силните причини, че кацането е фалшифицирано елементарно е оборен.

 

7. Сенките на Луната би трябвало да са безусловно черни поради неналичието на атмосфера. Надписи, обаче, които се намират в региона на някоя сянка могат да бъдат ясно разчетени. Защо по този начин?

 

Отговорът е, че лунният прахуляк има способността да отразява част от попадналата светлина, тъй че при тези условия обекти, които се намират във рамките на сенките не могат да бъдат изцяло лишени от светлина.

 

8. Съгласно скептиците сенките, хвърлени от обектите на Луната не са паралелни ( успоредни ). Слънцето е единственият източник на светлина там, затова сенките би трябвало да са паралелни. Единственото пояснение е, че кацането е фалшифицирано, а непаралелността на сенките се дължи на обстоятелството, че осветяването във филмовата зала е изкуствено и има доста източници на светлина.

 

 

Това е един от най-смешните причини,дадени в интерес на “фалшивото кацане ”. Наистина, в случай че сенките не са успоредни, едно от вероятните пояснения е, че има няколко източника на светлина ( лампи ). Но в случай че фактически има повече от един източник ( лампа ), то всеки обект би трябвало да хвърля повече от една сянка- като на осветлен вечерно време футболен стадион. Е, къде на фотосите виждате обект, който хвърля повече сенки от една?!?

Друго сходно пояснение, е че има единствено един източник на светлина, само че той е покрай сцената. Обаче, един отдалечен източник като слънцето може да аргументи същия резултат! 

 

9. Скалите от Луната –има ли имитация?

 

Корабът Аполо е донесъл скали от Луната след полета. Част от тях са изпратени по лаборатории в целия свят. Геолозите са безапелационни, че тези скали нямат еквивалент на Земята.

Наистина, НАСА е можело да докарат скали и в безпилотен режим, само че сравнявайки размера, донесен от руската Луна ( няколко грама ), и от Аполо ( килограми ) потвърждава, че техниката, изпратена там е била изстреляна благодарение на огромна ракета, а спускаемия уред и възвръщаемият модул би трябвало да са били много огромни – което подхожда на размера на един пилотиран транспортен съд като Аполо.

 

10. След излитането на астронавтите назад от повърхността на Луната не се вижда пламъка на мотора на възвръщаемия модул!

 

Това е доста комичен мотив! Горивото, употребявано в тази ситуация е хидразин, а оксидантът е диазотен тетраоксид. При смесването на тези две субстанции хидразинът се възпламенява незабавно сега на контакта и без да е нужна искра. Подобни горива горят съвсем с неосезаем пламък. Това може да се види и при изстрелването на земна ракета, която употребява такова гориво – като Протон или Лонг Марч. Проста химия, а не конспираторски измислици има в тази ситуация!

 

Къде е истината?

 

Ето по какъв начин разнищвайки конспирационната доктрина ние показахме, че елементарни неща, които са се случвали на лунната повърхнина в действителност имат най-обикновено научно пояснение. И макар, че хората, пропангандиращи интрига, осъзнават, че причините им са изцяло оборени те не стопират дотук, а излизат с още по-глупави причини.

Наскоро имаше случай, при който Олдрин ( втория човек, който е стъпил на Луната ) е блъснал безсрамник, който го е карал да се закълне в Библията, че фактически е летял до Луната. Подобни случаи единствено потвърждават, че конспираторите търсят не научната истина, а пропагандата. Имало е случаи, при които астронавт в действителност се е заклел в Библията във истинноста на полета, само че за какво не е упоменат в конспираторската стратегия!

Друго нещо, което прави усещане и се набива на очи – няма съветски академик, който да пропагандира тази интрига! А би следвало Русия, като втората страна, взела присъединяване в лунната конкуренция, първа да се обади при най-малкото подозрение за фалшифицирано кацане! Както Съединени американски щати, по този начин и Съюз на съветските социалистически републики са били в обтегнати връзки. Ако Съединени американски щати са измамили, то измамата е било невероятно да бъде укрита. До в този момент все някой сериозен академик щеше да се разприказва и всичко да излезе нескрито.

Също по този начин един прочут мотив, че американците не са стъпвали на Луната е бил елементарно оборен – прекосяването през пояса на Ван Ален, което се смята за смъртоносно. Астронавтите в действителност са минали през пояса, само че за малко време ( което не е задоволително да повреди здравето им )! Хората, пропагандиращи интрига би следвало да го знаят и да го отбележат, а освен да го употребяват като малоумен мотив.

http://www.space-bg.org

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР