Ето как да стабилизирате хормоните, които причиняват затлъстяване Отслабването е проблем,

...
Ето как да стабилизирате хормоните, които причиняват затлъстяване
Отслабването е проблем,
Коментари Харесай

Ето как да стабилизирате хормоните, които причиняват затлъстяване

Ето по какъв начин да стабилизирате хормоните, които предизвикват затлъстяване

Отслабването е проблем, прочут на доста хора. Може да сте пробвали разнообразни способи да отслабнете – от диета до натоварени извършения. Но тайната е доста по-проста. Въпреки че диетата, упражненията и методът на живот имат огромно значение за тежестта ви, от голяма важност са и вашите хормони. Хормоните управляват апетита и дефинират количеството мазнини, които ще се съхраняват в тялото. С контрола на тези хормони можете да контролирате и тежестта си. Ето някои научно потвърдени способи за стабилизиране на тези хормони.

9 потвърдени способи за стабилизиране на хормоните, които предизвикват затлъстяване

1. Инсулин
Инсулинът се създава в панкреаса и играе съществена роля при определянето на количеството мазнини, които ще се съхраняват или изгорят. Нормалното равнище на инсулин е значимо, тъй като по-високото или по-ниското равнище може да докара до проблеми със здравето. За да поддържате оптимално равнище на инсулин, консумирайте по-малко захар и се придържайте към диета с повече протеини и понижено количество въглехидрати. Освен здравословното хранене е нужна и физическа интензивност. Сменете подсладените и газирани питиета със зелен чай и ще се почувствате доста по-добре.

2. Лептин
Лептинът идва от мастните кафези в тялото ви. Неговата цел е връзка с мозъка, когато чувството за апетит е задоволено. Ако тази информация не може да бъде предадена, ще се чувствате гладни даже след хранене. Заедно с упражненията, въведете противовъзпалителни артикули в диетата. Лягайте си по-рано и спете минимум 7 часа. Ако не сте отпочинали, тялото ви няма да може да създаде нужното количество лептин.

3. Грелин
Противно на лептина, стомаха ви излъчва грелин, когато би трябвало да ядете. Нивото на грелин понижава, когато се нахраните. Ако това не се случи, няма да знаете какъв брой храна е задоволителна за вас. За да поддържате естественото равнище на грелин, би трябвало да спрете да консумирате газирани питиета, които са цялостни със захар. Яжте храни, богати на протеини, вместо въглехидрати.

4. Кортизол
Кортизолът е хормон, който се отделя при стресови обстановки. Ако непрекъснато сте подложени на стрес, равнището на кортизола ще се увеличи и вие ще ядете все по-често. Това води до затлъстяване. Изследванията демонстрират, че хората, които имат мастни натрупвания към стомаха, отделят повече кортизол от естественото. Упражнения като йога, медитация или каквато и да било активност, която ви успокоява, ще ви помогне да намалите равнищата на кортизол.

5. Естроген
Естрогенът е в действителност значим хормон за дамите. Регулира менструацията и репродуктивността. Ако увеличите равнището на естроген, е допустимо да надебелеете и да се сблъскате с други хормонални проблеми. Вашето тяло може да не употребява вярно нишестето и кръвната захар и тогава стартира да натрупва мазнини. Уверете се, че вашата диета съдържа богати на хранителни субстанции храни и постоянно тренирайте.

6. Невропептид Y
Този хормон създава мозъчни кафези. И той е виновен за чувството за апетит. Този хормон също по този начин усилва желанието за храни, богати на въглехидрати и мазнини. Когато сте в стресови обстановки, тялото отделя повече от този хормон, поради това доста хора преяждат, когато са обезпокоени. Можете да намалите количеството му посредством увеличение на приема на протеини, хранене на постоянни шпации и банкет на повече хранителни нишки.

7. Глюкагон пептид 1
Този хормон се отделя, когато храната доближи долната част на храносмилателната система. Хормонът управлява равнището на кръвната захар и понижава възприятието за апетит. Ако тялото не излъчва този хормон освен ще ядете повече, а равнището на кръвната захар ще се усили и ще бъдете склонни към диабет. Консумирайте повече кисело мляко и морски блага. Увеличете приема на зеленчуци и пробиотици.

8. Пептид YY
Този хормон се отделя в дебелото черво всякога, когато ядете. Подобно на лептина, този хормон също ви споделя, че сте сити. Намалете приема на въглехидрати и се пробвайте да консумирате повече органични храни.

9. Холецистокинин
Повишените равнища на този хормон могат да понижат апетита ви. Хормонът е изключително значим, защото оказва помощ за вярното храносмилане на мазнините и протеините. За да поддържате оптималното му равнище, консумирайте повече протеини и яжте единствено положителни мазнини. Тук се отнасят мазнините от риба, яйца и зехтин.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР