Ето как черупката на яйцата може да ви осигури здрави

...
Ето как черупката на яйцата може да ви осигури здрави
Коментари Харесай

Черупката на яйцата ще ви осигури здрави кости, стави и нокти

Ето по какъв начин черупката на яйцата може да ви обезпечи здрави кости, стави и нокти!

Имате потребност само от 1 съставна част, с цел да облекчите болката в костите и ставите! И също по този начин да укрепите ноктите и да се отървете от косопада! Струва си да опитате!

Чували ли сте в миналото за изгодите от черупката на яйцата?

Яйцето е вкусна, питателна и доста здравословна храна за здравето на нашето тяло. Обикновено ядем няколко яйца седмично, само че не всеки знае, че черупката им също е значима и може да бъде извънредно потребна за организма.

Ако имате проблеми като болки в костите и ставите, както и косопад или чупливи нокти, то трябва да знаете, че има рецепта, която може да ви помогне!

Черупката на яйцата съдържа 90% калций, който е извънредно потребен за нашите кости.

Ползи от потреблението на яйчената черупка:

Предотвратява остеопорозата.Стимулира костния мозък.Регулира високия холестерол.Нормализира кръвното налягане.Помага за възобновяване на костите след контузии.Съдържа цинк, фосфор, манган, желязо и хром.

Питате се по какъв начин да консумирате черупката?

Най-лесният начин е да я консумирате по 1,5 до 3 грама на ден. Можете да я включите и в ястията или напитките си.

Ето по какъв начин да приготвите брашно от яйчена черупка:

Първо, измийте добре черупките на 10 яйца, по-късно ги стрийте добре в хаванче, поставете ги във фурната, с цел да запечете малко праха и да се отървете от влагата.

Съхранявайте това брашно в херметически затворен съд на изсъхнало място.

Можете също да използвате с лимонен сок. Измийте яйцата и ги поставете в чаша с натурален лимонов сок. След към 12 часа лимонената киселина ще разтвори твърдите части на черупката на яйцето и можете да употребявате тази примес за готвене или марината.

Това са най-ефективните натурални средства с яйчена черупка:

1) Стегнете кожата на лицето:

Смесете 2 супени лъжици яйчен прахуляк с яйчен белтък, разбъркайте добре, нанесете върху цялото лице и оставете маската да изсъхне. Измийте маската с топла вода.

2) Детоксикация на организма:

Измийте черупките на 5 яйца, стрийте ги в хаванче, в този момент смесете праха с 3 литра вода и го оставете да престои 7 дни. След това консумирайте по 2 чаши от тази напитка дневно.

3) Сироп за щитовидната жлеза:

Измийте обилно черупките на 8 яйца и ги стрийте в хаванче. Изстискайте сока на 5 лимона и го смесете с праха. Оставете тази примес в хладилника, до момента в който черупките омекнат.

След това разбъркайте добре, прибавете 1 литър пречистена вода и 1 кг мед, разбъркайте и оставете да престои 7 дни. Приемайте по 1 супена лъжица на ден, 3 пъти дневно, след всяко хранене.

4) Укрепване на ноктите:

Добавете 1/4 чаена лъжичка прахуляк от яйчени черупки към лака си, който употребявате най-вече.

Вижте още: Симптоми и естествени способи на лекуване на полипи в носа

5) За лекуване на стомаха:

Смесете 1 чаена лъжичка брашно от яйчени черупки, 1 чаена лъжичка кафе и 2 супени лъжици лимонов сок. Разбъркайте и прибавете 100 мл топло мляко.Това лекарство би трябвало да се приема на празен корем, няколко пъти дневно. Първата доза заран, а втората – преди лягане.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР