Ето и целия текст на декларацията:Декларация на парламентарната група на

...
Ето и целия текст на декларацията:Декларация на парламентарната група на
Коментари Харесай

Партиите в НС мълчат за зверствата в Буча. Само ДБ излезе с декларация

Ето и целия текст на декларацията:

Декларация на парламентарната група на „ Демократична България “

През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, осъществени от съветската войска в Буча и други украински градове. Световното публично мнение е потресено от фрагментите на трупове на цивилни жители по улиците, от разкриването на всеобщи гробове, от сведенията за изнасилвания и изтезания на почтени хора, за всеобщи мародерства от страна на съветски военнослужещи. Става все по-ясно, че режимът на Путин прави военни закононарушения, намиращи мащабите на геноцид.

„ Демократична България “ сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и упорства България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят против съветската експанзия в Украйна.

Ние настояваме:

1. България да поддържа с даването на съдебно-медицинска експертиза следствието на военните закононарушения на съветската войска, които към този момент се провеждат освен от украинските управляващи, само че от Организация на обединените нации, Европейския съюз и други интернационалните организации;

2. Като член на Европейския съюз страната ни да поддържа нови, по-сурови европейски наказания против Русия;

3. Като припомняме, че като отговор на зверствата в Буча и на други места партньорски страни като Германия и Франция изгониха общо 75 съветски дипломати, а Литва – и съветския дипломат, настояваме за оповестяването за личност нон грата на съветския дипломат у нас Митрофанова, чието държание в последно време систематично е в прорез с Виенската спогодба за дипломатическите връзки и уронва достолепието на България.

4. България да стартира да дава на Украйна оръжия и боеприпаси, които да й разрешат да се отбрани против съветската експанзия и съпроводените с нея военни престъпления;

Свободата, достолепието и животът би трябвало да се бранят и отстояват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР