Eтно рок звездите от Dubioza Kolektiv се събраха в центъра

...
Eтно рок звездите от Dubioza Kolektiv се събраха в центъра
Коментари Харесай

Dubioza Kolektiv пред bTV: Всеки път, когато идваме в България, знаем, че ще е голямо парти

Eтно рок звездите от Dubioza Kolektiv се събраха в центъра на София за скрито шоу. За балканските нрави, лудите почитатели, ракията и за огромния си концерт на 5 юли в столицата музикантите приказват пред bTV.

Те са от Босна, само че ги обича целият свят. От 2003 година насам са една от най-успешните инди рок групи, които превземат публиката с балкански ритми. Песните им се трансформират в шлагери с милиони слушания, без да се преценяват с езиковата преграда. През 2011 година получават премия на MTV за албума си „ Див, див изток “.

Снимка: bTV

Dubioza Kolektiv гостуваха в София с необявен концерт в градинката на „ Кристал “ в центъра на София. Оказа се, че и без реклама, босненците основават общественост от фенове към себе си.

„ Навсякъде в България, всякога, когато идваме, знаем, че ще бъде огромно празненство сигурно. Дори това събитие беше като „ скрито шоу “. Не сме го разгласявали в обществените мрежи, само че въпреки всичко се събраха доста хора и ни дадоха доста луда сила още от първото парче. Но и не сме очаквали нещо по-малко, постоянно е по този начин тук “, сподели вокалистът Алмир Хасанбегович. 

Те влязоха и в ролята на диджеи и бармани в столичен клуб преди огромния им концерт през юли

Dubioza Kolektiv рядко извършват песни, които не са част от техния репертоар. Една от тези непознати песни е „ София “ на популярния актьор Тодор Колев. С нея потвърждават, че освен почитат, само че и усещат близка България.

Снимка: bTV

„ По българските стандарти имахме малко празненство през вчерашния ден в един клуб и се събудихме със постоянен махмурлук след постоянна приложимост на ракия. Това по всички индикатори беше положително шоу със страхотна сила “, описа Ведран Муягич, бас китара.

Босненската или българската ракия е по - мощна ?

Снимка: bTV

Това е като да питаш майката чие дете е по-скъпо на сърцето ѝ. Всички я харесват. Не можеш да кажеш - тази е 40, тази 43 градуса, а онази 50. Това няма значение, всеки има свои усети. Всички ракии са основани равни, на този свят.

А дали босненците и българите са толкоз близки , колкото ракиите ни ?

Според  Алмир българите и босненците са много идентични в доста неща.

Бандата чества 20 години на сцена с огромен концерт у нас на 5 юли

„ Нашият нрав е много непосредствен. Не е мъчно да поддържаме връзка между тях, с цел да получаваме сила един от различен “, споделя вокалистът.

Като всички актьори, които се развиват и основават аудитория по нашите географски ширини, Dubioza Kolektiv помнят доста случки, свързани с локалните нрави.

По време на рестриктивните мерки групата е съумяла да приключи комикс, носещ името на бандата

Имате ли истории , в които се сблъсквате с балканския дебелоглав ?

Ведран Муягич: Инат? Ние сме изтъкнат образец за дебелоглав. Идваме от извънредно място и се опитваме да оцеляваме към този момент 20 години на музикалната сцена и това е образец за един рисков дебелоглав.

Снимка: bTV

А имате ли забавна история , обвързвана с любовта на балканците към алкохола ?

Ведран: Всяка наша история стартира с алкохол. Такъв въпрос не може да бъде заложен. Всички забавни истории са такива поради алкохола, най-малко тук на Балканите. 

Босненската група е необятно известна и обичана в България

Сигурен съм , че имате и истории с фанатични почитатели , можете ли да си спомните една преживелица с такива хора ?

Алмир: Има хора, които гневно споделят неща за групата, почитатели до мозъка на костите си, които споделят всеки ден по нещо в обществените мрежи

Ведран: Аз имам една история с в действителност откачени почитатели. През предишния май свирехме в Нидерландия, имахме два концерта в два града на 300 км разстояние един от различен. И фенът, дружно със брачната половинка си, беше на първия концерт. Шофираме към втория и виждаме по какъв начин те ни изпреварват по автомагистралата, с цел да стигнат преди нас на концерта.

Снимка: bTV

За всичките години, в които са дружно, Dubioza Kolektiv не трансформират своето най-важни качество - силата, с която заразяват сцената и своята аудитория.

Срещата с шумните босненци в разгара на лятото ще бъде на Колодрума в Борисовата градина. Настроението е обезпечено, а дали Dubioza Kolektiv ще донесат от личната си ракия, следва да разберем.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР