Етническите общности в Пловдив - руснаци, евреи, арменци, италианци, турци

...
Етническите общности в Пловдив - руснаци, евреи, арменци, италианци, турци
Коментари Харесай

Градина на толерантността в район „Северен“ СНИМКИ

Етническите общности в Пловдив - руснаци, евреи, арменци, италианци, турци и българи, сътвориха нова Градина на толерантността.Четвъртата такава бе направена в регион „ Северен “. В зелената повърхност сред ул. “Ян Хус” и бул. „ Васил Априлов “ бяха засадени 7 дървета от типа лейландски кипарис. Всяка националност посади по една фиданка, а живот на седмата бе даден взаимно от всички присъстващи общности.



В самодейността се включиха ръководителят на Фондация „ Заедно “ Лалка Златанова (българска общност) и представителите на останалите общности във фондацията- Хрипсиме Нурикян (арменска общност), Давиде Кристиано (италианска общност), Ахмед Пехливан (турска общност), Олга Атанасова (руска общност), ръководителят на ОЕ „ Шалом “ Светлозар Калев (еврейска общност), Кристиян Ангелов-председател на младежката организация на ОЕ „ Шалом “ (еврейска общност), както и младежи от другите общности.Участваха още чиновници на общинската администрация на регион „ Северен “ и представители на Оперативна програма „ Градини и паркове “.

Гост и деен участник в самодейността бе и заместник-кметът на „ Северен “ инж. Илиян Козарев.Той пожела да се запазят и в бъдеще традициите Пловдив да бъде прелестно място за общуване и приемливост сред обособените общности в града.



Инициативата на фондация „ Заедно “ се реализира взаимно с младежката организация на ОЕ „ Шалом “ в града под тепетата и със съдействието на кметството на регион „ Северен “.От 2018 година, всяка година на Международния ден на толерантността- 16 ноември общностите засаждат по 7 дървета в другите региони на Пловдив. Етно градини има към този момент в регионите „ Централен “, „ Тракия “ и „ Източен “.

Градините на толерантността в Пловдив се основават като обръщение за мир и съгласие сред представителите на етнически и религиозни общности в града на тепетата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР