Етиопия, Китай и Индонезия спряха полетите с Боинг 737 Макс

...
Етиопия, Китай и Индонезия спряха полетите с Боинг 737 Макс
Коментари Харесай

Етиопия, Китай и Индонезия спряха полетите с Боинг 737 Макс 8

Етиопия, Китай и Индонезия стопираха полетите с Боинг 737 Макс 8 Етиопия, Китай и Индонезия стопираха полетите с Боинг 737 Макс 8 след злополуката с подобен модел аероплан в Етиопия, при която починаха всички 157 души на борда. Разследващите откриха черната кутия, само че повода за случая към момента не е ясна.
 
Aкциите на " Боинг " поевтиняха с над 12 %. Възможно е това да е най-значителният им спад, откакто терористи врязаха два самолета в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк Сити.

 
Самолетът от Адис Абеба до столицата на Кения Найроби се разруши минути след излитането си. Машината, която се употребява от едвам няколко месеца, падна покрай град Бишофту, на 60 километра югоизточно от етиопската столица. Няма българи измежду починалите, заяви Министерството на външните работи.
 
Сред починалите 157 души е имало жители на 30 страни, като множеството са пътували за събитие на Организация на обединените нации в Найроби. Синът на един от починалите пасажери описа пред БиБиСи, че е в потрес.
 
„ Поговорихме си и хапнахме дружно, влязохме в няколко магазина и той даже ми сподели, че когато дойде в Найроби към 11 часа, иска ми се обади, с цел да ми каже, че е кацнал наред. Събудих се и погледнах телефона си, с цел да ревизира, дали имам известие от него, че е дошъл в Адис Абеба, а първото нещо, което видях, беше новината, че аероплан на Етиопските авиолинии се е разрушил покрай Адис Абеба. “-->
 
Боинг 737 Макс 8 се употребява за комерсиални полети от 2017 година. Катастрофиралата машина една от шест такива модели, поръчани от Етиопските авиолинии като част от разрастването им.
 
Това е вторият случай със 737 Макс 8 след злополуката в Индонезия предишния октомври, при която починаха 189 души. Тогава проверяващите обявиха, че водачите наподобява се затрудняват с нова автоматизирана система, която предотвратява прекалено повдигане на носа при политане. И при случая в Индонезия съвсем чисто нов аероплан се разруши минути след излитането си.
 
Американската компания " Боинг " отсрочи формалното показване на новия си аероплан, планувано за 13 март. Обяви, че ще окаже техническа поддръжка на Етиопия за определяне на аргументите за злополуката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР