Етър се класира за 1/8-финалите в турнира SESAME Купа на

...
Етър се класира за 1/8-финалите в турнира SESAME Купа на
Коментари Харесай

Етър обърна драматично Черноморец за Купата и е на 1/8-финал, Шано с хеттрик

Етър се класира за 1/8-финалите в шампионата SESAME Купа на България, откакто сътвори поврат от 0:2 до 3:2 като посетител на Черноморец в Бургас. В воин за „ болярите “ се трансформира Шахредин Букхолда, който осъществя хеттрик и по този начин класира отбора си напред в шампионата след продължения, като в идващия кръг Етър ще одобри Ботев Пловдив на стадион „ Ивайло “.

Първата заплаха в мача бе в 10-ата минута пред вратата на Етър, когато Артьом Холод стреля, само че Алесандро Гуароне съумя да се намеси и да избие в корнер.

Илкер Будинов стреля от фал в 17-ата минута, насочвайки топката в горния десен ъгъл на вратата на Черноморец, само че Мартин Шейтанов се намеси и мазета. В 32-ата минута се откри доста добра опция пред Будинов, който засече топката от десетина метра, само че я изпрати над напречната греда в навън.

Черноморец Бургас поведе с 1:0 в 37-ата минута.  Георги Господинов подаде към Петър Пейчев, който с компактен удар не остави никакви шансове на Гуароне.

В 41-ата минута Мартин Тошев се освободи в наказателното поле от бранител, остана самичък против вратря, само че Шейтанов съумя бързо да съкрати разтоянието и да избие топката в корнер.

Черноморец Бургас направи резултата 2:0 в 58-ата минута след доста хубав гол на Артьом Холод, който от 40 метра трансферира излезлия напред Алесандро Гуароне.

В 60-ата минута Шахредин Букхолда стреля от границата на наказателното поле, само че Мартин Шейтанов плонжира и мазета в корнер отиващата в долния ляв ъгъл топка.

Етър понижи своя пасив в мача в 74-ата минута, когато Шахредин Букхолда получи отличен пас в наказателното поле на Черноморец и от 6-7 метра вкара топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Мартин Шейтанов.

Етър изравни резултата четири минути по-късно в 78-ата минута Шахредин Букхолда насочи слаб удар от границата на наказателното поле на Черноморец, Шейтанов се намеси неубедително, което разреши на топката да мине под тялото му и да влезе във вратата.

Етър направи цялостен поврат в 96-ата минута, когато Букхолда оформи своя хеттрик в мача. Шано стреля отвън наказателното поле на Черноморец и вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Мартин Шейтанов.

Етър остана с човек по-малко в 98-ата минута, когато Мариян Иванов бе изпъден за втори жълт картон за нарушаване против Даниел Иванов. Въпреки това, хората на Светослав Петров се класираха напред в шампионата, където ще се изправят против Ботев Пловдив.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР