Естонският премиер Юри Ратас подаде оставка на фона на корупционен

...
Естонският премиер Юри Ратас подаде оставка на фона на корупционен
Коментари Харесай

Естония остана без премиер

Естонският министър председател Юри Ратас подаде оставка на фона на корупционен скандал по отношение на отпущането на държавен заем на строителя на недвижими парцели " Порто Франко ". Това изказване той направи пред кореспонденти и във Facebook.
" В политиката, с цел да разрешите сложни обстановки, би трябвало да извършите доста сложен избор ", сподели Ратас. " В актуалната обстановка, въз основа на моите полезности, взех решението да се отдръпва от поста министър-председател на Република . Това решение беше взето след консултация с борда и фракцията Центристка партия, както и с най-близките ми сътрудници. Различни решения изглеждаха вероятни, само че единствено едно от тях е вярно. "
 Естонски посланик измежду участниците в секс празненството в Брюксел Естонски посланик измежду участниците в секс празненството в Брюксел
Министерството на външните работи на Естония удостовери, че белгийската полиция е задържала естонски посланик поради нарушаване на въведен...
Той добави, че това изказване в действителност значи края на актуалната ръководеща коалиция, която включва още Консервативната национална партия и партията Отечество.
" Центристката партия обмисля опцията да взе участие в естонската политика, както в съпротива, по този начин и в коалиция ", добави Ратас.
Генералният секретар на Центристката партия Михаил Корб разгласи, че ще напусне този пост заради корупционния скандал. Той добави, че не се счита за отговорен, съобщи БГНЕС.
Корупционният скандал
 Премиерът на Естония: Не празнувайте Коледа поради вируса Премиерът на Естония: Не празнувайте Коледа поради вируса
Естонският министър председател Юри Ратас предложи на жителите на страната по опция да анулират празнуването на Коледа поради ковид, с...
Естонският прокурор Таави Перн съобщи на 12 януари, че Михаил Корб, консултант на министъра на финансите Керсти Крахт, предприемачът Хилар Тедер и още двама са обвинени в обвинявания в корупция по отношение на отпущането на държавен заем на бизнесмена " Порто Франко ".
Според прокуратурата Корб се е договорил с Тедер, че ще подари до 1 милион евро на Центристката партия преди локалните избори, които са планувани за 17 октомври 2021 година. В подмяна " Порто Франко ", обвързван с Тедер, би трябвало да получи заем от 39,3 милиона евро от страната за осъществяването на план в развиване.
Естонското държавно управление утвърди заема през предходната година за период от шест години при рента от 2%. Конкурентите на " Порто Франко " показват, че общоприетият лихвен % за такива заеми в Естония е 10% годишно. Във вторник чиновници на Охранителната полиция (KAPO) претърсиха офиса на KredEx, посредством които е провиснал заема.
Според естонските медии, Хилар Тедер, откакто заемът е бил утвърден, е направил няколко дарения на партията в размер на към 60 000 евро през предходната година., ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР