Естония призова новия британски министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски

...
Естония призова новия британски министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски
Коментари Харесай

Естония призова Сунак да увеличи разходите на Великобритания за отбрана


Естония прикани новия английски министър-председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, да се ангажира с нарастване на бюджета за защита, предадоха Пи Ей Мидия и ДПА.

Сунак не споделя обещанието на своята предшественичка Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в за нарастване на разноските за защита на Англия от 2 на 3 % от брутния вътрешен артикул до 2030 година, описвайки в предишното тези цели като „ случайни “.

В изявление за Би Би Си естонският външен министър Урмас Рейнсалу отговори утвърдително на въпрос дали страните от НАТО би трябвало да се стремят да отделят 3 % от своя Брутният вътрешен продукт за защита. „ Абсолютно “, съобщи той.

Според него нахлуването на Русия в Украйна е събитие, което „ трансформира играта “. „ Автократите влагат в оръжия. Те имат вяра в силата на оръжията “, сподели Рейнсалу. „ За да защитим нашите полезности – учредения на правила ред, е належащо и ние да влагаме в оръжията “, съобщи той.

Британският министър на защитата Бен Уолъс, който резервира поста си при направените от Сунак промени в управническия състав, може да реши да напусне, в случай че държавното управление отстъпи от уговорката за отбранителните разноски.

Рейнсалу също по този начин прикани Англия да не понижава числеността на своите войски в Естония. Той сподели, че страната му „ обича английските бойци “ и „ желае още “.

Британското държавно управление беше разкритикувано от опозицията по-рано този месец, откакто беше обявено, че съвсем 700 бойци на Англия, ситуирани в Естония, се планува да бъдат изтеглени.

„ Ние наследници на Чембърлейн ли сме или на Чърчил? “, попита в изявлението Рейнсалу, имайки поради тогавашните английски министър-председатели.

Сунак организира във вторник вечерта първия си телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и даде обещание „ непоколебима поддръжка “ от Англия за Украйна, съобщи представител на премиера. „ Министър-председателят сподели, че поддръжката на Обединеното кралство за Украйна ще бъде по-силна отвсякога при неговото ръководство и президентът Зеленски може да разчита, че неговото държавно управление ще продължи да демонстрира взаимност “, съобщи представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР