Естествено е да бъдете повлияни от партньора си в една

...
Естествено е да бъдете повлияни от партньора си в една
Коментари Харесай

5 знака, че вашият партньор ви манипулира

Естествено е да бъдете повлияни от колегата си в една връзка, само че нещата могат да станат проблематични, когато те стартират да ви манипулират за надзор. Въпреки че тези манипулативни държания може да не са явни първоначално, има ясни предупредителни знаци, които демонстрират, че може да изпитвате прочувствена операция. Такава динамичност може доста да повлияе на психологичното ви здраве и да попречи на персоналния ви напредък и желания.

Според PsychCentral, уеб страница за психологично здраве, " прочувствената операция може да бъде форма на прочувствено принуждение ". Ако човек остане в прочувствено манипулативна връзка за дълго време, това може да докара до отмалялост, прегаряне, подозрение в себе си и даже съществени психологични разстройства.

Ето 5 предупредителни знака за прочувствена операция, които ще ви оказват помощ да излезете от токсична връзка:

Прекомерно извикване на виновност

Манипулативните сътрудници постоянно употребяват възприятието за виновност като мощен инструмент за управление на другите. Ако смятате, че вашият сътрудник непрекъснато ви кара да се чувствате отговорни за неща, които не са по ваша виновност, или преувеличава вашите неточности и дефекти, тогава той се пробва да ви държи под въздействието си. Това е явен знак, че вашият сътрудник ви манипулира прочувствено и това държание може да бъде токсично в дълготраен проект, защото може да започнете да съжалявате за дейностите и възприятията си.

Постоянна рецензия

Емоционалните манипулатори постоянно ви упрекват за най-малките проблеми и не оставят никакъв късмет да ви омаловажат, подкопавайки самочувствието ви. Може да ви бомбардират с обиди, унизителни забележки или непрекъснати заяждания, с цел да ви накарат да се съмнявате в себе си. Ако това е по този начин във вашата връзка, това е знак, че вашият сътрудник може да ви манипулира прочувствено.

Държа те изолиран

Въпреки че е добре, в случай че вашият сътрудник е свойствено надъхан към вас, неговото/нейното несъгласие против вашите проекти за терен с другари сигурно е червен байрак. Манипулаторите могат да употребяват прочувствено изнудване, с цел да манипулират държанието ви и в случай че се пробват да ви попречат да прекарвате време с други хора, това е индикация за тяхното контролиращо мислене. Те от време на време могат да заплашват да задържат обич, поддръжка или любов, в случай че не се съобразите с техните условия, създавайки възприятие на боязън, виновност или обвързване.

Правят се на жертвата

Вашият сътрудник непрестанно ли се прави на жертвата? Ако забележите, че когато се опитате да проведете диалог за непостоянното им държание, те незабавно ще ви накарат да се почувствате отговорни за това или ще кажат, че не ги разбирате. Те се пробват да завоюват състрадание и заобикалят да поемат отговорност за дейностите си. Това пасивно-агресивно държание също е образец за прочувствена операция.

Емоционално влакче в увеселителен парк

Често ли се обърквате от възприятията на колегата си? Ако да, дано ви кажем, че манипулаторите постоянно основават бурна прочувствена среда. Те могат да превключват сред последна обвързаност и неприязън, обичат да ви бомбардират в един миг и по-късно да отдръпват привързаността си в идващия. Това непоследователно държание ви държи отвън равновесие и ви кара да се чувствате несигурни по отношение на същинската им природа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР