Естественият имунитет, придобит след преболедуване, дава по-добра защита срещу варианта

...
Естественият имунитет, придобит след преболедуване, дава по-добра защита срещу варианта
Коментари Харесай

Имунитетът след боледуване е по-ефикасен срещу Делта от този при ваксините

Естественият имунитет, добит след преболедуване, дава по-добра отбрана против разновидността Делта на новия ковид спрямо две дози от имунизацията на Pfizer/BioNtech, заяви електронното издание на " Таймс ъв Израел ".

Изследване на здравния фонд " Макаби " в Израел е обхванало 46 035 израелци, които или са били изцяло имунизирани до края на февруари тази година или са дали позитивен тест за новия ковид по същото време.

Хората, които са имунизирани с две дози, са изложени на шест пъти по-голяма възможност да се заразят с разновидността Делта от тези, които не са имунизирани, само че са били инфектирани към този момент с новия ковид, открило проучването. Резултатите му са оповестени онлайн, само че към момента не са минали самостоятелна оценка. Това е най-мащабното сходно проучване.

" Някои хора, които не са склонни да се имунизират, може да се объркат и решат, че тези резултати демонстрират по какъв начин е по-добре да се разболееш, само че не и да се ваксинираш. Такова разбиране е медицински неправилно и резултатите не значат, че хората би трябвало да се излагат на риск за да се заразят. Както и с другите заболявания, доста по-безопасно е да се имунизираме и да избегнем Covid-19 - болест, която ни излага на риск от хоспитализация, гибел или дълготрайни последици ", сподели проф.Сирил Коен от университета Бар Илан, който не е взел участие в проучването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР