Естествените диуретици помагат за отводняването на организма без използването на

...
Естествените диуретици помагат за отводняването на организма без използването на
Коментари Харесай

Естествени диуретици за отводняване на организма

Естествените диуретици оказват помощ за отводняването на организма без потреблението на лекарствени средства за тази цел. Излишната вода може да нанесе не по-малко вреди на човек от обезводняването. Често остатък на вода има в организма на хипертониците, хора със заболяване на сърцето или черния дроб.

При разнообразни болести се натрупва вода в обособени сектори на тялото, което води до появяването на огромни отоци. За да се отстранен, е належащо отводняване, а то може да се реализира и с естествени средства. Лекарствата постоянно оказват помощ доста бързо в такива случаи, само че някои от тях имат странични резултати.

Естествените диуретици имат по-слабо изразено деяние от медикаментите, само че те нямат никакви странични резултати върху организма. Плодове, зеленчуци и някои билки се употребяват за отводняване на организма. Плодовете и зеленчуците би трябвало да се употребяват сурови, а билките се запарват като чай.

Някои зеленчуци обаче би трябвало да се обработят термично - това са аспержите и брюкселското зеле, които са доста мощни естествени диуретици. Аспержите възстановяват работата на бъбреците, защото съдържат скъпата аспарагинова киселина.

Брюкселското зеле също съдържа доста потребни субстанции, които усъвършенстват работата на бъбреците. Естествен диуретик е и ябълковият оцет, който оказва помощ за възстановяване на количеството на калий в организма. Доматите, които се предлагат като доста добър диуретик, насищат организма с доста витамини, усъвършенстват обмяната на веществата и оказват помощ за изхвърляне на непотребната течност.

 Сок от алено цвекло

Сокът от цвекло е доста потребен, когато организмът има потребност от отводняване. Сокът от цвекло изхвърля от тялото непотребната вода и соли. Листата на глухарчето също са натурален диуретик, защото съдържат доста калий и работят отводняващо.

Естествените диуретици освен спомагат за изхвърляне на непотребните течности, само че и насищат тялото с потребни микроелементи и витамини. Чаят от шипка е доста потребен за общия тонус на организма, а също така оказва помощ за изхвърляне на непотребните течности от тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР