Ескалиращото военно сплашване на от показва, че самоуправляващият се остров

...
Ескалиращото военно сплашване на от показва, че самоуправляващият се остров
Коментари Харесай

Тайван: Трябва да сме готови за война с Китай

Ескалиращото военно заплашване на от демонстрира, че самоуправляващият се остров " би трябвало да се приготви " за възможен боен спор, съобщи тайванският външен министър Джоузеф Ву в извънредно изявление за Cи Ен Ен.

Предупреждението му пристигна една седмица, откакто островът регистрира най-голямото навлизане в един ден от китайски военни самолети в самообявената зона за идентификация на Противовъздушна отбрана на Тайван (ADIZ). Нахлуването - от 28 китайски военни самолета, в това число бойни самолети и бомбардировачи - не наруши суверенното въздушно пространство на Тайван или интернационалното право, само че се възприема като проява на мощ от китайската войска.

" Като хора, вземащи решения в Тайван, не можем да рискуваме, би трябвало да сме готови ", сподели Ву пред Cи Ен Ен в Тайпе.

" Когато китайското държавно управление споделя, че няма да се откаже от потреблението на мощ и организира военни учения към Тайван, по-скоро бихме повярвали, че това е действително. "

Ву, който извършва длъжността министър на външните работи от 2018 година, беше упрекнат от Пекин през май, че е " корав сепаратист " след изявления, които той направи по време на конференция, че Тайван ще се бие " до последния ден ", в случай че бъде атакуван от Китай.

" Спирането на " независимостта на Тайван " е нужното изискване за поддържане на мирни връзки сред проливите ", сподели Жу Фънлян, представител на китайската работа за тайвански въпроси.

„ Джоузеф Ву неведнъж и високомерно предизвика с „ независимостта на Тайван “... ние ще предприемем всички нужни ограничения, с цел да накажем строго тези твърдоглави последователи „ за независимостта на Тайван “ в сходство със закона. “
 Прогнозират война сред НАТО и Китай поради Тайван Прогнозират война сред НАТО и Китай поради Тайван
Бившият датски министър председател (2001-2009 г.) и някогашен общоприет секретар на НАТО (2009-2014 г.) Андерс Фог Расмусен позволява опцията за войник...

В отговор Ву сподели пред Cи Ен Ен, че е " чест " да бъде взет на мушка от комунистическите управляващи в Пекин.

" Авторитаризмът не може да толерира истината. Ако продължат да споделят, че желаят да ме преследват до края на живота ми, в действителност не съм угрижен за това ", сподели той.

Тайван и континентален Китай се ръководят настрана от края на гражданската война преди повече от седем десетилетия, в която победените националисти избягаха в Тайпе.

Пекин обаче продължава да възприема Тайван като неделима част от територията си, макар че китайската комунистическа партия в никакъв случай не е управлявала демократичния остров с към 24 милиона души население.

През 2019 година китайският президент прикани Тайван да одобри „ мирното обединяване “ с континентален Китай, само че отхвърли да изключи потреблението на мощ. Заплахата от военни дейности, изключително във връзка с това, което комунистическата партия назовава " сепаратистка " активност, остава непрекъсната опасност за Тайван. Крехкото статукво се появи преди съвсем 30 години, когато ръководещите тогава Пекин и Тайван националисти признаха позиция „ един Китай “, която от този момент се пояснява по друг метод от двете страни. Поставянето на политиката на назад във времето разреши на процъфтяващия стопански и културен продан да се развие през годините по-късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР