Ескалацията на насилието в ивицата Газа, където по най-нови данни

...
Ескалацията на насилието в ивицата Газа, където по най-нови данни
Коментари Харесай

В Газа са убити 31 палестинци, ракети са изстреляни по Ерусалим


Ескалацията на насилието в линията Газа, където по най-нови данни са загинали 31 палестинци, в това число 6 деца, продължава през днешния ден без признаци за намаляване на борбата сред групировката " Ислямски джихад " и Израел - най-острата след мълниеносната война предходната година, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ислямски джихад "  заяви, че е изстрелял ракети по Ерусалим за пръв път от началото на враждебните дейности в петък. Също като 97 на 100 от всички муниции, изстреляни от Газа, те съгласно армията са били прехванати от израелския противовъздушен щит.

Еврейската страна, декларирала, че е предприела  " превантивна офанзива " против " Ислямски джихад ", твърди, че е ликвидирала негови бойци и е " обезвредила " водачите на организацията, считана за терористична от Израел, Съединени американски щати и Европейски Съюз.

" Ислямски джихад " удостовери известие на армията, че е ликвидирала главните водачи на придвижването в Газа - Тайсир ал Джабари и Халед Мансур.

Според здравните управляващи в Газа през последните два дни в анклава, блокиран от израелците, са убити 31 души, измежду които 6 деца, а 265 са ранени.

Израелските управляващи оспорват тези данни и твърдят, че палестински деца са убити през вчерашния ден простъпка от ракета, изстреляна от " Ислямски джихад " към Израел.

Израелската войска заяви, че тази заран в региона на Ерусалим са се задействали сирените за паника, а публицисти от Агенция Франс Прес чуха за малко детонации в далечината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР