Ескалация във военно отношение и сблъск между израелци и палестинци

...
Ескалация във военно отношение и сблъск между израелци и палестинци
Коментари Харесай

Иван Гарелов за войната в Израел: Ще се случи много страшно нещо, независимо от това ще се намери решение

Ескалация във военно отношение и сблъск сред израелци и палестинци няма да има, защото сега израелската войска е проведена, тя е в нахлуване, 300 хиляди души са там, до момента в който палестинците към този момент се крият, държат заложниците, те се в отбранителна позиция. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " журналистът Иван Гарелов.

По думите му това, което пречи на двете общества да се схванат са външното въздействие и вътрешните несъгласия. 

" Най-близо до мира бяха Израел дружно с палестинците, когато отпред на Израел като министър-председател са били някогашни генерали, които са станали национални герои - от Моше Даян, Ариел Шарон, Ицхак Рабин, който убиха, Ехуд Барак. Те тъй като знаят цената на мира. Второ, те не се опасяват, че някой може да ги упрекне, те са герои и се извоювали славата си, никой не може да ги упрекне, че те са мекушави или отстъпчиви. А и на тях апропо палестинците доста повече имат вяра.

Най-реалистично считам, че казусът можеше да бъде позволен, без значение от кръвопролитията и настоящето клане, и това, което следва тези дни да се случи, тъй като ще се случи доста ужасно нещо, доколкото най-малко ми наподобява. Независимо от това ще се откри решение, и те дори по-скоро ще вършат не двете страни, а по-скоро би трябвало да живеят в една страна, с цел да се пазят от съседите си, които не постоянно са добродетелни. Когато те не водят война между тях, ще се пазят от външните хора, несъмнено, всеки би трябвало да си има своята автономност ", разяснява Иван Гарелов.

Той обърна внимание на позициите на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Организация на обединените нации: " Свалям шапка и приписвам дължимото на позицията на съдружниците, които са в лицето на Съединени американски щати и Европейския съюз и на ОНН, несъмнено. Всички те в своите заявления вършат задоволително ясни намеците, просто би трябвало да го четеш деликатно, задоволително ясни подмятания към Израел да не се увлича, неговата реакция да е несъответстваща на това, което се е случило на самите тях. Т.е. да не изпада в клане, разгром страховит и така нататък, който ще върне топката назад. Защото след това международното публично мнение пък ще тръгне в противоположната посока ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР