Ескалация на мигрантските гонки и акции с мигранти. Тази седмица

...
Ескалация на мигрантските гонки и акции с мигранти. Тази седмица
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: Шофьорите, които превозват мигрантите, станаха много нагли

Ескалация на мигрантските гонки и акции с мигранти. Тази седмица лавинообразно нарастваха случаите, при започване на седмицата имаше умрял и 13 ранени край Алдомировци, 25 край Симеоновград бяха хванати без документи, 41 арестувани на адрес в София, осем хванаха в края на работната седмица, влизали са в София с кола, има и две деца. Неспирането на полицейски патрули към този момент е традиция, а на съд влизат трима сирийци в делото за гибелта на двамата служители на реда край Бургас.

Темата разяснява някогашният началник на КАТ – София Тенчо Тенев в ефира на „ На фокус “.

„ Статистиката е плашеща. В защитата на границата липсват качествени хора. Лошият кадрови запас е повода за обстановката с мигрантите. Липсва разполагаем състав, подготовката е неприятна, патрулиращите коли са остарели, инфраструктурата е неприятна или липсва “, добави Тенев.
По негови думи България може да се оправи със лични сили. Той е на мнение, че е належащо вярно да се разпределят средствата от Европейски Съюз за защита на държавната граница.

„ Бих върнал експертите на работа там, където бяха преди. Няма ги към този момент тези хора, които работеха дълги години и спираха мигрантския напън. Сега всички бази, в които се намират мигранти, са цялостни и претъпкани “, посочи Тенев.
„ Шофьорите, които транспортират мигрантите, станаха доста нагли “, счита той.

Тенчьо Тенев разяснява и злополуките в страната.

„ От 27 европейски страни България е на 26 място с най-вече починали на 1 млн. население в ПТП “, сподели той. „ България е преди всичко в Европа, дружно с Австрия по брой починали водачи на скоростни пътища, които не са автомагистрали “, добави Тенев. „ Най-малко имаме починали на автомагистрали, повече на градските пътища “, добави той. По негови думи пътният надзор на полицията е дребен. Най-много убити в ПТП са мъже сред 18 – 24 годишна възраст, добави специалистът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР