Есента е сезонът, съпроводен от постоянни простудни заболявания. Често срещани

...
Есента е сезонът, съпроводен от постоянни простудни заболявания. Често срещани
Коментари Харесай

Този зеленчук може да мирише лошо, но пък убива “есенни болести” от раз

Есента е сезонът, съпроводен от непрекъснати простудни болести. Често срещани са и острите респираторни болести. Причинителите на тези “есенни болести” са бактериите и вирусите. Много от тях населяват носоглътката и устната празнина и тяхното размножаване е обвързвано с отслабването на имунната система през есента. Затова наложително се нуждаем от есенна профилактика.

Преди всичко избягвайте контактите с хора, които към този момент са настинали, поучават лекарите. Закривайте с забрадка устата и носа, а разболелият се към този момент е най-добре да седи вкъщи - с цел да се лекува и да не болести близките. Ако някой от вашето семейство към този момент е настинал, изолирайте болния по опция в друга стая. Редовно проветрявайте пространствата, в които се намирате. Ако в класа на детето ви към този момент има “подсмърчащи”, по опция го задръжте за няколко дни вкъщи. Не позволявайте на другите да кихат и кашлят в лицето ви! Ако не се чувствате добре, не отлагайте, а незабавно започнете лекуването! Това важи изключително за антивирусните препарати, които работят дейно единствено в случай че стартират да се ползват неотложно при първите признаци.

И това е забавно: Неочаквани здравословни комбинации - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Важно е също да засилите имунната система. Лукът и чесънът могат да бъдат наречени “домашните лекари” с неповторими бактерицидни свойства. Тези артикули не имат никакви странични резултати. Една-две скилидки на ден могат да заменят лекарствения препарат при първите чувства за простуда.

Витаминният недостиг е присъщ на множеството хора през есента, по тази причина утрото е добре да стартира с чаша портокалов сок, сок от моркови или лимони. Специалистите предлагат също парче зеле, ряпа или цвекло. Не забравяйте и за плодовете. Дневната норма се състои от 2 ябълки и 2 портокала (портокалите могат да се заменят с 2 лимона или грейпфрут).

Към профилактичните ограничения се отнася и наложителното измиване на устата вечер - в случай че не с четка и паста за зъби, най-малко изплакване с съсредоточен разтвор на готварска сол. Тази процедура закалява лигавицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР